Klaus Iohannis: De pe 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală

elev

Școlile din România se redeschid pe 8 februarie, odată cu începerea semestrului ai doilea. Decizia a fost luată în urma unei ședințe care a avut loc, marți, la care au participat președintele Klaus Iohannis, premierul, miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, cu şeful DSU și directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

„Am discutat ce se va întâmpla cu școlile din România, începând de săptămâna viitoare.”, a spus Klaus Iohannis, după întâlnire.

Acesta a spus că nu am scăpat de pandemie și trebuie să purtăm mască în continuare, dar că putem să constatăm că, în ultimele săptămâni, incidența bolii s-a redus puțin. „Trendul este des-cen-dent”, a punctat șeful statului.

Iohannis a mai spus că marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană deschid școlile (cu excepția a trei state).

„De pe 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală.”, a spus Klaus Iohannis. Lucrurile sunt nuanțate însă în fiecare localitate. Există mai multe scenarii.

Scenariul verde: dacă rata infectării în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, toţi elevii vor merge la şcoală.

Scenariul galben: la o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie, scenariul galben, vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale – VIII, XII.   

Scenariul roșu: dacă localitatea intră în scenariul roşu – o rată de infectare de peste 3 la mie – vor mai face cursuri ”faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.   

Scenariul IV (să-i spunem negru): la peste 6 la mie, orice localitate intră în carantină, iar toţi elevii trec la cursuri online. 

Pe scurt: grădinițele și clasele I – IV merg la școală în toate localitățile, mai puțin cele aflate în carantină.

„Mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil este sau nu bolnav, ce se face în acel caz, la câte cazuri de îmbolnăvire se închide școala ș.a.m.d. Toate aceste vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministerului Educației și Sănătății. În concluzie: pregătiți copiii pentru școală!”, a spus președintele.  

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce se întâmplă dacă vor apărea cazuri de covid în școli

Tue Feb 2 , 2021
Elevii revin la școală de pe 8 februarie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat ce se întâmplă dacă vor apărea cazuri de infecţii cu COVID-19 în rândul profesorilor sau elevilor.  Astfel, dacă un profesor de gimnaziu sau de liceu se îmbolnăveşte, acesta ar putea fi înlocuit, însă dacă este vorba […]
Casa Corpului Didactic Constanța