Klaus Iohannis după masacrul de la Bucea: „Vinovații trebuie să plătească!”

Klaus Iohannis, președintele României, a reacționat, duminică seara, într-o postare pe Twitter, la ororile lăsate de soldații ruși după retragerea din Bucha, acolo unde zeci de cadavre ale unor civili împușcați zăceau pe străzi.

„Invazia Rusiei în Ucraina are consecințe teribile, de neînchipuit – imaginile din Bucea și alte orașe din Ucraina trebuie să fie reamintire pentru întreaga lume că trebuie să oprim această agresiune ilegală și că toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească! Justiția internațională ar trebui să prevaleze!”, a scris Klaus Iohannis, duminică, pe Twitter.

Sute de cadavre au fost găsite zăcând pe străzile din Bucha după ce forțele ruse s-au retras din zonă. Unii dintre bărbații găsiți morți pe stradă aveau mâinile legate. Oamenii erau îmbrăcați în paltoane de iarnă și jachete, trening, blugi. Doi dintre ei zăceau lângă biciclete, altul lângă o mașină abandonată. Cauza morții lor nu a putut fi stabilită imediat, dar o persoană avea o rană mare la cap. Ipoteza ucrainenilor: au fost împușcați în cap. Executați. Primarul orașului eliberat de trupele ruse a mai spus că aproape 300 de oameni au fost înhumați în gropi comune.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Klaus Iohannis după masacrul de la Bucea: „Vinovații trebuie să plătească!”

  1. OK ! Dar cel care a masacrat Legea pensiilor (de el semnata si tot de el anulata) cand va raspunde pentru nenorocirea a milioane de pensionari ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce sancțiune a primit un șofer care conducea cu 250 km/oră pe Autostrada Constanța - București

Mon Apr 4 , 2022
Un șofer a fost prins de polițiști când conducea pe Autostrada Soarelui (A2) cu 250 km/ oră. Conducătorul auto a fost sancționat cu o amendă de 2.900 de lei și a rămas pieton, pentru 120 de zile, a anunțat Poliția Română, duminică, 3 aprilie, într-o postare pe Facebook. „Nu vrem […]