Klaus Iohannis este de acord cu creşterea salariilor şi a pensiilor

Klaus Iohannis este de acord cu creşterea salariilor şi a pensiilor

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că este de acord cu creşterea salariilor şi a pensiilor, atât cât permite bugetul, dar nu i se pare deloc normal ca demnitarii să fie primii care beneficiază de aceste creşteri. Reacţia vine după ce Senatul a adoptat majorarea indemnizaţiilor demnitarilor.

„Acum câteva zile, am spus că, în condiţiile în care avem o inflaţie destul de ridicată, este rezonabil ca salariile şi pensiile să crească, sigur, atât cât permite bugetul. Nu mi se pare corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de astfel de creşteri salariale. Puteam să rămânem mai spre urmă”, a declarat, vineri seară, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale Americii.  

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă, împotrivă şi 4 abţineri, un proiect de aprobare a unei Ordonanţe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări ale indemnizaţiilor demnitarilor.  

Cu doar câteva ore înainte, Curtea Constituţională admisese sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor.  

Senatul este primă Cameră sesizată, astfel că votul final va fi dat de Camera Deputaţilor. 

V-ar putea interesa și: Trei directori din Constanța câștigă mult mai bine decât președintele României

Cei de la USR au spus că vor să blocheze legea.

„Sfidare fără margini din partea coaliţiei de guvernare. În plină criză economică şi energetică, în timp ce milioane de români abia reuşesc să îşi achite facturile, parlamentarii PSD, PNL, AUR și UDMR au votat să-și mărească salariile cu 25%. Coaliţia a introdus pe uşa din dos măririle salariale pentru politicieni în plină criză economică şi energetică, în timp ce milioane de români abia reuşesc să îşi achite facturile. USR a fost singurul care s-a opus.”, a declarat senatorul USR Remus Negoi.

V-ar putea interesa și: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu investitori români în America: „Poate ştiţi, poate nu ştiţi, am lansat acum câţiva ani un program naţional care se numeşte România Educată”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Armata României pregătește rezerviști voluntari. Prima serie de la Capu Midia a rostit jurământul FOTO VIDEO

Sat Sep 24 , 2022
Vineri, 23 septembrie 2022, a avut loc la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu“ ceremonia de depunere a jurământului militar de către prima serie de rezerviști voluntari care a absolvit cursul de bază în instituția de învățământ militară de la Capu Midia. Ceremonialul s-a încheiat […]