Klaus Iohannis împlinește 62 de ani

klaus iohannis
Klauss Iohannis, președintele României (foto: presidency.ro)

Klaus Iohannis își aniversează astăzi ziua de naștere. Președintele României împlinește 62 de ani.

Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu. Președintele a urmat școala germană din Sibiu și Liceul „Samuel von Brukenthal” din același oraș. După absolvirea liceului, în 1973, Klaus Iohannis a intrat la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

După terminarea liceului, în anul 1983, a început să profeseze ca dascăl la mai multe școli din împrejurimile Sibiului. După cinci ani de experiență, Klaus Iohannis a început să predea fizica, alături de foștii săi profesori, la liceul pe care l-a absolvit.

În anul 1989 s-a căsătorit cu soția sa, Carmen Iohannis, care este profesor de limba engleză. După Revoluție, președintele a ales să rămână în România, la Sibiu, deși părinții și sora sa au luat hotărârea de a emigra.

Klaus Iohannis a intrat în politică în anul 1990. A început ca membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), pe care l-a și condus timp de un deceniu.

În anul 2000, Klaus Iohannis a candidat la alegerile pentru Primăria Sibiu, candidat din partea FDGR și a fost ales primar cu peste 70% din voturi. Klaus Iohannis a fost reales primar patru mandate la rând.

În timpul mandatului său ca primar al Sibiului, în anul 2007, Sibiul a devenit “Capitală Europeană a Culturii”, alături de Luxemburg.

În anul 2009, Klaus Iohannis a fost desemnat candidat pentru funcția de Prim-ministru, dar nu a fost ales.Cu toate acestea, el a devenit o figură importantă în “politica mare”.

În 2013, Klaus Iohannis s-a înscris în Partidul Național Liberal, iar în 2014 a fost votat președintele PNL.

Viziunea “România lucrului bine făcut” a câștigat încrederea românilor care l-au ales președinte pe Klaus Iohannis în noiembrie 2014.

Pe 21 decembrie 2019, Klaus Iohannis a preluat oficial cel de-al doilea mandat de președinte.

Iată ce spunea atunci:

“Preiau azi cu multă emoție al doilea mandat de președinte. Profund onorat de încrederea acordată, primesc cu multă recunoștință și speranță în ce privește viitorul României. Le mulțumesc concetățenilor că votul constituie esența democrației și cel mai puternic instrument.

Îmi voi dedica toată puterea și priceperea pentru progresul României. Vă asigură că voi fi președintele tuturor românilor, atât al celor care m-au votat, dar și al celor care au avut altă opțiune. Nu există două sau mai multe Românii, există o singură Românie, care ne aparține tuturor.

Voi face tot ce îmi stă în putere pentru ca România modernă, europeană și puternică să devină realitate. Cu 101 ani în urmă, părinții națiunii noastre au dat naștere celui mai frumos proiect Românesc. Drumul nu a fost deloc ușor în veacul scurs de la Marea Unire.

Trebuie să ne unim forțele și energiile, pentru că doar împreună vom reuși.

Dincolo de progresele evidente, bilanțul ultimilor 30 de ani nu e satisfăcător, e dezamăgitor în raport cu potențialul real al țării. Trebuie să depășim marasmul veșnicei perioade de tranziție. Prea multe generații au fost de sacrificiu. Oamenii s-au săturat de atâtea schimbări fără finalitate. E momentul unei noi etape de dezvoltare

Obiectivul meu fundamental e de a construi o țară prosperă, un stat funcțional, în care legea e una pentru toți: România normală.

Care sunt pașii de urmat? Principiul de la care trebuie să plecăm e că statul se află în slujba cetățeanului pe care îl servește și respectă. E imperativă refacerea încrederii oamenilor în instituțiile publice. Dar nu se poate realiza fără o evaluare serioasă și reașezarea pe fundamente corecte a administrației publice.”

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.