Klaus Iohannis: „Partidele de centru dreapta au obținut împreună peste 50% din voturile valabil exprimate. Acesta a fost obiectivul meu”

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut, azi, prima conferință de presă după alegerile parlamentare. Acesta a precizat că se va ține cont de fiecare vot, dar a subliniat că prezența la vot a fost scăzută.

„Este important ca noi, politicienii, să vedem aceste lucruri, să analizăm și să venim în întâmpinarea românilor care nu au ieșit la vot.”, a spus șeful statului.

„Rezultatele alegerilor arată că nu există un câștigător clar. Vedem că PNL, în 2016 obținuse 20%, acum a obținut 25%. USR, a obținut 8%, acum au crescut la 15%, cu PLUS. PSD obținuse 45% în 2016 a scăzut dramatic la 29%. Este deci clar, dacă adunăm aceste rezultate, că partidele de centru dreapta au obținut împreună peste 50% din voturile valabil exprimate. Acesta a fost obiectivul meu. Din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public. În acest fel, PSD poate, în fine, după un ciclu întreg de alegeri, să rămână în afara deciziei politice.”, a spus Iohannis.

„Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta care va putea să propună un guvern de coaliție. Voi convoca pese numai câteva zile consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România”., a mai spus acesta.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Numărul cazurilor de coronavirus în municipiul Constanța crește de patru zile consecutiv

Mon Dec 7 , 2020
Numărul cazurilor de coronavirus în municipiul Constanța crește de patru zile consecutiv. Astăzi, incidența (cazuri la mia de locuitori) a ajuns la 10,65. Evoluția în ultimele zile o puteți vedea mai jos. Ziua Incidența(cazuri la mia de locuitori) Număr cazuri 7 decembrie 10,65 3333 6 decembrie 10,58 3310 5 decembrie […]
coronavirus