Klaus Iohannis s-a întâlnit cu investitori români în America: „Poate ştiţi, poate nu ştiţi, am lansat acum câţiva ani un program naţional care se numeşte România Educată”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vineri, cu antreprenori români din Silicon Valley, cărora le-a vorbit despre programul „Români Educată” și le-a cerut să transmită cheia succesului pentru pentru România.

„Nu am niciun fel de lecţii să vă dau, dar poate aveţi dumneavoastră unele lecţii care ne-ar folosi. Sunteţi oameni de succes şi chiar mă interesează să ştiu ce ar trebui să se întâmple ca acest succes al dumneavoastră să se fi întâmplat în România sau să se întâmple altora în România”, le-a spus, vineri, Klaus Iohannis, antreprenorilor români din Silicon Valley.  

Acesta a cerut antreprenorilor să-i spună cum cred că ar fi fost bine să funcţioneze lucrurile în România. 

V-ar putea interesa și: Președintele României a postat o fotografie în care apară alături de soție, Joe Biden și prima doamnă a SUA

„Poate ştiţi, poate nu ştiţi, am lansat acum câţiva ani un program naţional care se numeşte România Educată, fiindcă, după părerea mea, fără un tineret bine educat şi bine pregătit pentru piaţa muncii, pentru învăţământ, pentru cercetare, România nu are niciun fel de şansă. Suntem o ţară cu o problemă demografică gravă, populaţia îmbătrâneşte, suntem tot mai puţini, şi, ca să rămânem în top, trebuie să fim tot mai performanţi. Or, tot mai performanţi se poate doar tot mai bine pregătiţi. Dar, evident, continuarea educaţiei este integrarea în piaţa muncii şi este clar că scopul unei educaţii de foarte bună calitate este ca fiecare român să îşi găsească locul potrivit şi să aibă succes în munca pe care o depune – şi, varianta cea mai bună, să-i şi placă ceea ce face”, a mai declarat şeful statului.  

Preşedintele Klaus Iohannis a condus marţi şi miercuri delegaţia care a participat, la New York, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Joi şi vineri, şeful statului a efectuat o vizită în San Francisco.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Klaus Iohannis s-a întâlnit cu investitori români în America: „Poate ştiţi, poate nu ştiţi, am lansat acum câţiva ani un program naţional care se numeşte România Educată”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vocea României. O doamnă din Medgidia a întors toate scaunele

Fri Sep 23 , 2022
Liliana Radu are 53 de ani, este din Medgidia și a venit la Vocea României din iubirea pentru muzică, scrie Pro TV. Este de meserie solist vocal și a cântat mult pe vase de croazieră. Nu are copii, dar spune că muzica este marea sa iubire, cea care îi vindecă […]