Klaus Iohannis vrea să fie șeful NATO

România a notificat aliaţii din NATO că intenţionează să-l propună pe președintele Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar-general al alianţei.

Jurnalista Bloomberg la Casa Albă Jennifer Jacobs a anunţat, joi, într-un mesaj postat pe reţeaua X (fosta Twitter) că România şi-a anunţat intenţia de a-l propune pe Klaus IOhannis pentru funcţia de secretar general al NATO. 

”România i-a notificat pe ceilalţi membri NATO că intenţionează să îl nominalizeze pe preşedintele său, Klaus Iohannis, drept candidat la funcţia de secretar general al NATO”, a scris jurnalista.

Aceasta afirmă că decizia României ”va complica efortul celorlalţi aliaţi de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”.

Autorităţile de la Bucureşti nu au făcut încă un anunţ în acest sens

Premierul olandez Mark Rutte şi-a asigurat sprijinul a două treimi din ţările membre NATO pentru a conduce alianţa militară începând din cursul acestui an, au declarat miercuri pentru POLITICO doi oficiali de rang înalt din Alianţa Nord-Atlantică.

„După runde foarte intense de discuţii între aliaţi, am ajuns acum în punctul în care peste 20 de ţări NATO sunt pregătite să îl susţină pe premierul Rutte ca viitor secretar general”, a declarat un oficial NATO sub acoperirea anonimatului.

Mark Rutte, care îşi face campanie pentru acest post din noiembrie, este singurul nume propus de cele 31 de guverne membre ale alianţei, au precizat oficialii, relata Politico miercuri.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Klaus Iohannis vrea să fie șeful NATO

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comuna Grădina vrea să asfalteze 3 kilometri de străzi cu 3,7 milioane lei

joi feb. 22 , 2024
Comuna Grădina a scos la licitație, pe 22 februarie, un contract care privește modernizarea unor străzi din localitate. În fapt, este vorba despre asfaltarea unor drumuri de pământ. Valoarea estimata a achiziției este 3.704.248,31 lei fără T.V.A, defalcata astfel: construcții si instalații: 3.613.900,79 lei fără T.V.A.; organizare de șantier: 90.347,52 […]

V-ar putea interesa și: