Köszönöm szépen! Ungaria va trata 50 de români care au nevoie de terapie intensivă

Budapesta

Ungaria ajută România şi preia 50 de pacienţi cu coronavirus, care au nevoie de terapie intensivă, a anunţat, miercuri, la Budaapesta, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó. Pacienţii vor fi duşi în clinici din Szeged şi Debrecen, iar autorităţile din cele două ţări stabilesc detaliile tehnice.

Ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, a anunțat că, până acum, Ungaria a trimis în România ventilatoare mecanice şi medicamente favipiravir, însă guvernul român a venit cu încă o solicitare: ca Ungaria să preia dintre pacienţii ATI, deoarece „în multe cazuri, capacitatea de tratare a bolnavilor în sistemul de sănătate românesc este la limită”. Ministrul a anunţat că s-a decis ca ajutorul solicitat să fie oferit, astfel că 50 de pacienţi ATI vor fi preluaţi de Ungaria, aceştia urmând să fie duşi la clinicile din Szeged şi Debrecen.

„Presiunea asupra sistemului de sănătate creşte de la o zi la alta în toată ţara, prin urmare Ungaria ne-a oferit ajutor în gestionarea crizei. Ne-am consultat de mai multe ori în ultima perioadă cu ministrul ungar al afacerilor externe Szijjártó Péter despre sprijinul pe care îl poate acorda Ungaria României în lupta cu pandemia, astfel că, pe lângă medicamentele necesare tratării infecţiei cu coronavirus, Ungaria ne oferă acum 50 de locuri în secţiile de Terapie Intensivă din cadrul a două spitale apropiate de graniţă, la Debrecen şi Szeged pentru bolnavii Covid. Sarcina noastră cea mai importantă este să salvăm vieţi omeneşti! Însă, dacă nu reuşim să facem faţă singuri unei situaţii dramatice cum este cea de acum, trebuie să cerem ajutor acolo unde ştim sigur că vom găsi înţelegere şi solidaritate. Ungaria a dovedit, din nou, că este un partener de încredere şi îi mulţumim pentru sprijin”, a transmis și vicepremierul interimar Kelemen Hunor.

România are 1.676 de pacienți în stare gravă din cauza covid, pe când Ungaria are numai 116, potrivit site-ului worldometers.info. România a înregistrat 382 de decese în ultimele 24 de ore, Ungaria 10. În România au fost 15.733 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în Ungaria numai 118.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • romani tratati de unguri ? pai aia nu erau dusmanii nostri ? daca ne planteaza cip( s )uri si cedam ardealul de bunavoie

Leave a Reply

Your email address will not be published.