”L-ai văzut, bă, pe Steven Seagal?” Eroul din magazinul de construcții. FOTOGALERIE. VIDEO

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Steven Seagal

Zecile de oameni care stăteau azi la coadă să achite faianța, wc-urile, robineții sau vopseaua lavabilă din coșuri, în magazinul Brick, s-au mirat când un angajat a început să deruleze un covor roșu. Un covor lung, de la intrare până la un spațiu special amenajat, unde începuseră să vină ziariști de televiziuni și presă scrisă. Ce să fie, ce să fie?

Oamenii se pregăteau pentru vizita celui pe care organizatorii l-au numit ”eroul salvator de la Hollywood”, împrumutându-i acestuia caracteristici ficționale, evident. Deci, nimeni altul decât Steven Seagal, actor de filme de acțiune care a câștigat în întreaga sa un singur premiu: Zmeura de Aur pentru cea mai proastă regie, în 1994 (a mai fost nominalizat de opt ori la acest premiu deloc elogios).

Evenimentul a mustit, prin toți porii, de provincialism. Părea, la un moment dat, că sunt actorul într-un film în care eram un umil reprezentant al lumii a treia spre care își îndrepta fața și privirea un domn cu sânge-albastru.

După ce pășit pe covorul zeilor, un zelos organizator a rugat cameramanii să stingă lămpile camerelor de luat vederi, care deranjau. Vedeta a pășit pe lângă WC-urile de porțelan expuse la vânzare și a ajuns la locul faptei.

Scopul vizitei a fost unul nobil: omul a ajutat o familie căreia i-a luat foc locuința, a dat cadouri unor copii și a spus că va ajuta la zugrăvirea căminului de bătrâni. Primul caz este din Cumpăna. Familia a fost ajutată și de primăria de acolo, dar am înțeles că banii s-au terminat când au ajuns la acoperiș. (Mă întreb însă de ce există legea asigurării obligatorie a locuințelor? Nu vreau să fiu rău, dar dacă acea familia ar fi respectat legea ar fi avut acum, poate, un acoperiș. Un prieten îmi atrage atenția că riscul de incendiu nu este acoperit de poliția obligatorie, așa că îi mulțumesc și îmi fac mea culpa). Mă întreb și cine a dat totuși banii, dacă magazinul Brick și încă o firmă aveau expuse peste tot numele. Inclusiv pe bustierele fetelor de la Fashion TV, care erau îndemnate de organizator, în momentele cheie, să se apropie de erou (sticlele de apă și cola însă aveau etichetele acoperite cu coli albe de hârtie).

Un reprezentant al magazinului, de la departamentul Relații cu clienții, a citit cu mari emoții o introducere despre vedetă. A urmat momentul de poză, dar și o scurtă conferință de presă. L-am întrebat în câte țări a făcut astfel de gesturi. ”Zeci de țări. Numește 50”, mi-a spus. L-am întrebat și ce povești l-au impresionat cel mai mult, dar mi-a spus că sunt mii și că nu le face pentru el, ci pentru acei oameni care au nevoie de ajutor. Domnul Seagal nu a răspuns la întrebările despre filme. ”Credeam că suntem aici să vorbim despre copii”, a subliniat.

La plecare, echipa Brick a reușit să îl oprească pentru o poză de grup, care sunt sigur că va atârna la loc de cinste. Ziariștii nu au avut același noroc.

A ieșit din magazin sub privirile mirate ale altor cumpărători care se aflau la cozi. ”L-ai văzut, bă, pe Steven Seagal? Hai să mergem acum”, spunea un gură-cască.

S-a suit în Mercedesul 4X4, în spate, a dat jos geamul fumuriu, a salutat cu mâna scoasă ușor pe geam, așa cum îi stă bine unui erou salvator de la Hollywood, și dus a fost. În spatele lui, o dubiță Mercedes, plină cu echipa care îl însoțea, a demarat în trombă. La câteva secunde după scârțâitul de roți, mașinile au dispărut. Au rămas în urmă oamenii care își vor aduce aminte că l-au văzut pe Steven Seagal nu numai în filme, ci și la Brick.

Am rămas cu o întrebare neadresată: în câte orașe din lume i s-a întins eroului covorul roșu?

Citește și:

AMERICANII AU TĂIAT UN DUD SĂNĂTOS DIN ZONA PENINSULARĂ PENTRU CÂTEVA SCENE DE FILM

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

One comment

  • intr-o tara din lumea a treia cum este romanika noastra, face ce vrea…inclusiv romanii ai intind covorul rosu si fac plecaciuni adanci….in rest, ca actor sare prea mult la bataie in filme…asta stie, asta face….

Leave a Reply

Your email address will not be published.