La cât a ajuns salariul mediu în județul Constanța

bani lei

Câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna iunie 2023 de 6.352 lei, potrivit Direcției Județene de Statistică.

Câştigul salarial mediu net a fost de 3.956 lei, cu 14,9%, respectiv cu 15,4% peste nivelul înregistrat în luna iunie 2022.

Luând în calcul rata inflaţiei din ultimele 12 luni, câştigul salarial mediu net este, în termeni reali, mai mare cu 4,7% în luna iunie 2023 faţă de iunie 2022.

Numărul salariaţilor din judeţ, la sfârșitul lunii iunie 2023, este de 198,9 mii persoane, cu 96 persoane mai mare decât cel din luna mai 2023 și cu 3290 persoane mai mare decât cel din luna iunie 2022.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “La cât a ajuns salariul mediu în județul Constanța

  1. Dați salariu pe categorii și veți vedea ca mulți lucrează pe salarii minime și putini majoritatea bugetari pe salarii fff mari de aici iese o manipulare grosolana

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Germania reduce taxele pentru a impulsiona economia, România impune noi taxe

mar aug. 29 , 2023
Marți, cancelarul Olaf Scholz a anunțat un vast plan de relansare a activității economice germane, care este mai amplu decât se aștepta, în special în materie de fiscalitate, dar care reușește cu greu să convingă mediul de afaceri, potrivit AFP. Planul prevede reduceri de taxe și acordarea de facilități fiscale. […]
germania

V-ar putea interesa și: