La Liceul Tehnologic Tomis, feblețea Primăriei Constanța, un singur elev a promovat Bacalaureatul

Liceul Tehnologic Tomis, cel mai mare din județ, a avut un singur elev care a promovat Bacalaureatul

Liceul Tehnologic Tomis din județul Constanța a avut un singur elev promovat la Bacalaureatul din 2022. Acesta a obținut media 6,05.

21 de elevi au picat examenul, iar unul nu s-a prezentat.

Fostul director declara, anul trecut, că liceul este unul de top.

Specialiștii afirmă că au fost cele mai ușoare subiecte din ultimii zece ani.

„Suntem cel mai mare liceu tehnologic din județ, în urma evaluării calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii, în anul 2016 am obținut certificarea  școlii cu titlul „Școală Europeană”, fiind situați pe locul 51 din cele 164 de școli eligibile. Această distincție, care ne-a conferit recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, a fost menținută și în anul 2019,  de data aceasta ocupând locul 19 între cele 141 de școli eligibile. Implicarea în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ ne-au adus și Diploma de Onoare din partea Senatului României, fiind singurul liceu tehnologic cu aceste granturi din județ.”

Declarațiile au venit după ce Primăria Constanța a refuzat să pună în aplicare (și refuză în continuare) o hotărâre judecătorească prin care o parte din activele liceului trebuie folosite în comun cu Școala „Gheorghe Țițeica”.

Liceul a fost în centrul unui scandal penal recent. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lână Judecătoria Constanța au deschis un dosar penal în cazul evenimentului înregistrat la Liceul Tehnic Tomis, fiind vorba de faptul că o minoră a fost agresată sexual de mai mulți tineri. Oamenii legii au declanșat cercetările pentru tentativă de viol și șantaj, fiind vorba de 6 făptuitori și 2 persoane vătămate.

V-ar putea interesa și:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Liceul Ovidius, cel mai performant din județul Constanța. Topul în funcție de rezultatele la Bacalaureat

Mon Jun 27 , 2022
Liceul Ovidiu a fost, anul acesta, cel mai performant din județul Constanța după numărul elevilor care au promovat Bacalaureatul. Procentul a fost de 100%. Din cei 200 de elevi înscriși, toți au promovat. Cele mai mici medii au fost 7, 6.8 și 6.3. La Liceul Traian, un singur elev a […]

V-ar putea interesa și: