La moartea lui Gheorghe Dumitrașcu. Lecția prețioasă pe care mi-a predat-o

dumitrascu gheorghe
Gheorghe Dumitrașcu, 1939 – 2017 (foto: telegrafonline.ro)

Profesorul Gheorghe Dumitrașcu s-a stins, în această seară, în Spitalul Județean Constanța.

Este o veste foarte tristă nu numai pentru familia sa, căreia îi transmit condoleanțe, ci pentru Constanța, care pierde un profesor model și un istoric de valoare.

Gheorghe Dumitrașcu a învățat mult pe mulți. Deși nu mi-a fost profesor, am reținut de la el o lecție importantă. Îl vizitasem acasă, în apartamentul mic și plin de cărți. Își cerea scuze că nu e totul ca la carte, ne străduiam să prindem cel mai bun cadru pentru a înregistra o emisiune. Îmi vorbea despre cărțile lui, companionii de preț pe care i-a avut de-a lungul vieții, și vorbea, nu putea să nu o facă, despre copii. Era totuși bolnav, sănătatea i se șubrezea. Trecuse peste moartea soției, o tragedie care l-a marcat. Vizita doctorii și aceștia se străduiau să-i îndrepte atât sănătatea trupului, cât și pe cea a spiritului.

”Optimismul este cea mai bună doctorie”, mi-a spus, citându-i pe doctori.

La plecarea sa, voi încerca să-i ascult sfatul și să văd lumina pe care o lasă în urmă, nu durerea,  Gheorghe Dumitrașcu, cu bunele și cu relele sale, va rămâne, pentru mulți, profesorul dedicat, istoricul erudit, de ce nu, politicianul controversat, dar va rămâne cu siguranță omul care a schimbat fața Constanței și destinele multor persoane care i-au trecut prin viață.

Condoleanțe încă o dată familiei! Să se odihnească în pace!

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Câte reclamații au făcut constănțenii la primărie împotriva Polaris M. Holding. Cum răspunde Eduard Martin. VIDEO

Tue Jan 17 , 2017
Zăpada de la începutul acestei luni a creat probleme constănțenilor, unii dintre aceștia acuzând modul în care SC Polaris M. Holding s-a achitat de sarcinile prevăzute în contract. Pentru a avea o situație exactă a nemulțumirilor, l-am întrebat, luni seară, în conferința de presă, pe administratorul firmei, Eduard Martin, câte […]
eduard martin, polaris