La mulți ani, Gheorghe Hagi!

Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, împlinește astăzi 59 de ani. Astăzi, chiar de ziua sa, Farul Constanța joacă împotriva FCSB.

Întrebat, la conferința de presă premergătoare meciului, dacă victoria Farului ar fi cel mai frumos cadou pentru aniversarea sa, Hagi a răspuns că nu îi plac cadourile.

„Mie nu-mi plac cadourile, puneți această întrebare altcuiva, nu mie. Eu știu că, în viață, totul se obține prin muncă. Vom merge și vom munci foarte bine. Mie îmi place să muncesc și să fac cât mai bine. Nu-mi doresc nimic de ziua mea. Sunt sănătos, muncesc sunt bine și fac ce-mi plac deocamdată. Să văd și eu, cum a făcut Klopp, că și eu am vreo 14 de ani de când muncesc. Vom vedea. Restul e muncă. Sper să fiu fericit după meci, grație unui joc foarte bun al nostru“. 

O carieră de vis

Gheorghe Hagi s-a născut în Săcele, județul Constanța. A început să joace fotbal la vârsta de 10 ani, la Farul Constanța, echipă la care a și debutat în Divizia A, la 17 ani. A evoluat la Sportul Studențesc, Steaua București, Real Madrid, Brescia, Barcelona și Galatasaray.

Hagi a jucat pentru naționala României la trei campionate mondiale în 1990, 1994 (unde a fost numit în World Cup All-Star Team) și 1998, cât și în trei campionate europene în 1984, 1996 și 2000. A avut 125 de prezențe pentru România, al doilea după Dorinel Munteanu, și este pe prima poziție a marcatorilor (alături de Adrian Mutu) cu 35 de goluri. În noiembrie 2003, pentru a celebra jubileul UEFA, a fost selectat de către Federația Română de Fotbal drept cel mai bun jucător al României din ultimii 50 de ani. În 2004, a fost numit de Pelé drept unul dintre cei 125 cei mai mari fotbaliști în viață, la o ceremonie de premiere a FIFA.

Hagi este unul din puținii fotbaliști care au jucat pentru ambele cluburi rivale spaniole Real Madrid și Barcelona. În 2009, Hagi a fondat clubul român Viitorul Constanța.

De asemenea, a înființat Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, una dintre cele mai mari academii de fotbal din Europa de Sud-Est.

În 2021, Viitorul și Farul Constanța au fuzionat, iar Hagi a devenit unul dintre patronii noii echipe, Farul, fiind și antrenorul acesteia.

A fost numit fotbalistul român al anului de șapte ori, și este privit ca unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației sale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța, RAJA și companiile de comunicații au pierdut războiul cu capacele de canalizare

lun feb. 5 , 2024
De trei ani, șoferii din Constanța trec printr-un coșmar, din cauza lucrărilor de modernizare a bulevardelor și a săpăturilor pentru înlocuirea conductelor de termoficare. Din păcate, și după ce sunt terminate, problemele continuă. Un mic exemplu este cel de pe strada Soveja, la intersecție cu bulevardul, unde cel puțin două […]

V-ar putea interesa și: