La slujbele oficiate de ÎPS Teodosie, masca nu se mai poartă nici măcar de formă

Câți oameni care nu poartă mască puteți vedea în această imagine, surprinsă la slujba oficiată duminică de ÎPS Teodosie?
Câți oameni care nu poartă mască puteți vedea în această imagine, surprinsă la slujba oficiată duminică de ÎPS Teodosie?

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat, duminică, o slujbă religioasă la care mulți enoriași nu au mai purtat mască nici măcar de formă.

ÎPS Teodosie a oficiat Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur în Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Zeci de oameni au participat la slujbă, fără să respecte nicio distanțare fizică. Mai mult, în imaginile transmise live chiar de către Arhiepiscopia Tomisului, pe o rețea de socializare, se observă că mulți dintre enoriași ignoră cu desăvârșire cerința de a purta mască. Dacă, de multe ori, am văzut că unii nu purtau masca așa cum este recomandat (acoperind nasul și gura), acum n-au mai purtat deloc.

Arhiepiscopul Tomisului s-a remarcat deseori prin afirmații cel puțin controversate. Recent, de pildă, a reiterat că „rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul”.

„Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Eu m-am apropiat de oameni şi n-am luat niciun virus. Trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori.”, a spus, în timpul unei emisiuni la radioul păstorit de arhiepiscopie.

De multe ori, când aceste reguli au fost încălcate, autoritățile statului au privit cu mare indulgență lucrurile. Nu au acordat nicio amendă, ci pur și simplu s-au mulțumit să observe lucrurile de la distanță și, uneori, să le spună oamenilor că trebuie să poarte mască sau să păstreze o anumită distanță între ei.

Rolul nostru este să conștientizăm, nu să dăm amenzi”, au spus polițiștii. 

Au avut atât de mare succes, încât acum s-a ajuns ca pur și simplu oamenii să-i ignore atât pe ei, dar să ignore și măsurile de prevenire a coronavirusului.

Vă recomandăm și:

ÎPS Teodosie și moartea care n-a schimbat nimic

Carantină pentru proști în Constanța

ÎPS Teodosie: „Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul” VIDEO

Papa Francisc se va vaccina împotriva covid: „Cred că este etic ca toţi oamenii să se vaccineze”. ÎPS Teodosie: „Nu știm cu ce se vaccinează”

ÎPS Teodosie, mesaj ironic la adresa autorităților și sfidător pentru cei care respectă carantina


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 comentarii la “La slujbele oficiate de ÎPS Teodosie, masca nu se mai poartă nici măcar de formă

  1. Individul a dovedit ca este un inconstient.Întrebarea este ce fac autoritatile, le este frica de afurisenia popii?Sa intelegem ca in Constanta respectarea legii este la latitudinea fiecarui individ?

  2. Păi de ce sa se poarte.Toate gardurile bisericilor zac cu benere/reclame la societatea lui funerare.Tre sa prospere om pînă la urmă este un afacerist
    Si nimic mai mult,nu tu taxe la stat nu tu a tăiați la camera de munca nimiiic.I sa stricat suveica cu spălatul de decedati din garaj :-/ ghinion.Vecini bătăi sa ii baga au MIROSIT.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primarul din Agigea, doctorand în Chișinău, nu cunoaște gramatica elementară a limbii române, care se învață în clasa a treia

Dum feb. 14 , 2021
Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, este doctorand în Chișinău. Se presupune că are cunoștințe avansate în domeniu dar și, evident, o foarte bună cunoaștere a limbii române. Cel mai recent text pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook dezvăluie însă că nu cunoaște nici elementele de bază […]
cristian cirjaliu agigea

V-ar putea interesa și: