La Spitalul Orășenesc Hârșova se pot face gratuit mamografii

Spitalul Orășenesc Hârșova a intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează proiectul „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”.

Programul se adresează tuturor femeilor ASIGURATE sau NEASIGURATE din județele Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău.

Criterii pentru a beneficia de testare în cadrul programului ONCOFEM:

–          vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi; 

–          fără diagnostic confirmat de cancer mamar;

–          fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;

–          nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni

–          au adresa în unul din județele vizate de proiect.

Femeile din județul Constanța care îndeplinesc criteriile din proiect se pot programa pentru mamografii digitale gratuite, cu dublă citire, la Spitalul Orășenesc Hârșova, telefon  0768.510.731, de luni până vineri, între orele 9.00-15.00.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Fundația Enable România, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Cod SMIS: 13666, și are ca obiectiv testarea prin mamografie digitală a 30.000 de femei, cu vârsta între 50-69 ani fără o zi, din Regiunile Nord-Est și Sud-Est.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Sudul litoralului are o faleză modernizată cu fonduri europene între Mangalia și Saturn

Thu Sep 15 , 2022
Primăria Municipiului Mangalia a anunțat, pe 15 septembrie, finalizarea proiectului „Lucrări de amenajare și modernizare zone de interes turistic – sudul litoralului (Mangalia – Saturn)”. Conform datelor tehnice din proiect, lucrările de modernizare a falezei s-au desfășurat pe o suprafață de 2,5 km, de la hotel Paradiso până la ieșirea […]