La Spitalul Orășenesc Hârșova se pot face gratuit mamografii

Spitalul Orășenesc Hârșova a intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează proiectul „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”.

Programul se adresează tuturor femeilor ASIGURATE sau NEASIGURATE din județele Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău.

Criterii pentru a beneficia de testare în cadrul programului ONCOFEM:

–          vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi; 

–          fără diagnostic confirmat de cancer mamar;

–          fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;

–          nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni

–          au adresa în unul din județele vizate de proiect.

Femeile din județul Constanța care îndeplinesc criteriile din proiect se pot programa pentru mamografii digitale gratuite, cu dublă citire, la Spitalul Orășenesc Hârșova, telefon  0768.510.731, de luni până vineri, între orele 9.00-15.00.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Fundația Enable România, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Cod SMIS: 13666, și are ca obiectiv testarea prin mamografie digitală a 30.000 de femei, cu vârsta între 50-69 ani fără o zi, din Regiunile Nord-Est și Sud-Est.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sudul litoralului are o faleză modernizată cu fonduri europene între Mangalia și Saturn

joi sept. 15 , 2022
Primăria Municipiului Mangalia a anunțat, pe 15 septembrie, finalizarea proiectului „Lucrări de amenajare și modernizare zone de interes turistic – sudul litoralului (Mangalia – Saturn)”. Conform datelor tehnice din proiect, lucrările de modernizare a falezei s-au desfășurat pe o suprafață de 2,5 km, de la hotel Paradiso până la ieșirea […]

V-ar putea interesa și: