La un pas de a fi omorât de un șofer de etnie rromă, cu permis de conducere fals

Un șofer a povestit, astăzi, cum a fost la un pas de moarte din cauza unui șofer care a obținut permisul ilegal. Cristi Pitulice este o persoană normală, care a descris un fenomen care ne poate lovi pe toți, la un moment dat. Merită să citiți.

„Hai sa va povestesc ceva nasol…

Știți situația cu permisele false de la Argeș de acum câțiva ani, nu? Dar aia de la Suceava în care polițiștii care cer drepturi în stradă au pus pe picioare o fabrică de bani de permise ilegal obținute.

Permisele ilegal obținute omoară oameni.

Azi am scăpat la mustață.

Un cetățean și subliniez de etnie romă, cu permis luat în 2019 a derapat cu Mazda 6 după ce și-a dat seama că nu poate finaliza depășirea riscanta a unui tir, a zburat de mai multe ori pe drum și a rezultat ce vedeți în pozele de mai jos.

Se întâmplă.

Dar se mai întâmplă un fapt. Băiatul ăsta era analfabet. Nu știa să scrie și NU ÎNȚELEGEA românește. La poliție a avut nevoie de un translator maghiara-romana. Nu era doar analfabet funcțional. Era pur și simplu analfabet.

Mecanismul de obținere a unui permis ilegal de conducere este simplu. Găsești un patron de școală de șoferi corupt, te faci că faci orele, el dă șpagă la milițian, milițianul îți dă răspunsurile pentru sală. La traseu pici cu același milițian sau cu un tovarăș de-al lui la fel de șpăgar. Poate chiar te pica o dată pentru mai multa credibilitate. Dar în final, contra unei sume de bani (provenita din Germania în cazul de față) iei un permis cu care poți ucide oameni.

Individul a luat o amendă de 780 de lei și 60 de zile de suspendare a permisului, foarte probabil obținut ilegal.

Am avut pur și simplu noroc pentru că l-am văzut din prima și am încetinit suficient cat sa evit impactul din prima rotație și sa il încasez pe următorul in ranforsarea mașinii.

P.S. Treaba cu permisul ilegal (am poză) este confirmată și de concetățenii individului, căci omul s-a lăudat.

#politiaucide #coruptiaucide”.

Sursă text și foto: Facebook/Cristi Pitulice

Citește și:

De ce respectă germanii regulile de circulație (și românii nu)

De ce murim pe șosele. Cum ne poate salva viețile Teoria Ferestrelor Sparte

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.