Laborator digital nou la Școala Gimnazială „George Coșbuc” din comuna 23 August

Școala Gimnazială „George Coșbuc”, comuna 23 August, este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada, și prima școală din județul Constanța care intră în programul Fundației Orange.

Astfel, cei 87 de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.

Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” a fost dotat cu 33 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Felicitări școlii George Coșbuc pentru câștigarea concursului. Elevii din comuna 23 August vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.

„Educația digitală este parte a tuturor secvențelor lecției, în captarea atenției și menținerea motivației, atât în predare, cât și ca feedback și consolidare a cunoștințelor. Ca director, îmi doresc să asigurăm pregătirea tuturor elevilor noștri pentru o societate digitală și cosmopolită care evoluează foarte repede. Ne dorim ca schimbarea să nu îi sperie, ci să îi determine să fie adaptabili, pregătiți pentru progres”, a declarat directorul școlii, Magdalena Baciu-Iacob, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incendiu în zona industrială a municipiului Constanța

Thu Sep 12 , 2019
Un incendiu a izbucnit, azi, 12 septembrie, în zona industrială a municipiului Constanța. Focul a pornit la o secție de rafinare ulei de pe strada Industrială, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea. În ciuda fumului gros observat de constănțenii din zonă, incendiul nu a produs probleme. „A fost lichidat până la […]