Lacul Amara a secat. Avea o vegetație asemănătoare celei din Delta Dunării

Lacul Amara din județul Buzău a secat. Este vorba despre un lac natural, cu o suprafață de aproximativ 8 kilometri pătrați.

Până de curând era un paradis al păsărilor salbatice, cu o vegetație asemănătoare celei din Delta Dunării. Toate acestea au dispărut odată cu întinderea de apă.

Un profesor pune fenomenul pe seama încălzirii globale, dar spune că există și alte cauze specifice. Una ar fi mutarea cu câțiva kilometri a cursului râului Buzău.

Pe Lacul Amara a existat și o crescătorie de pești renumită.

Citește continuarea știrii pe Digi24.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A murit Olga Duțu, dascăl și scriitor constănțean de prestigiu, fost director al Liceului Pedagogic

mar iun. 28 , 2022
A pornit spre o lume mai bună și binemeritată odihnă veșnică Doamna Profesor Olga Duțu, personalitate cunoscută și complexă a Dobrogei, dascăl și scriitor constănțean de prestigiu. Doamna Olga Duţu a urmat cursurile Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii din Bucureşti, devenind profesor de liceu, apoi inspector şcolar general (1979-1989), […]

V-ar putea interesa și: