Lacul Izvorul Muntelui, rezervație naturală acvatică, a ajuns groapă de gunoi VIDEO

lacul izvorul muntealui lacul bicaz
Lacul Izvorul Muntelui este acoperit de PET-uri

Lacul Izvorul Muntelui, din județul Neamț, care este, din anul 2000, rezervație naturală acvatică, a ajuns un fel de groapă de gunoi.

Suprafața lacului este acoperită în proporție foarte mare de mii de PET-uri, care plutesc nestingherite.

Acestea sunt aruncate de oameni în râul Bistrița și ajung până pe lac.

Imaginile pe care le vedeți au fost surprinse de o profesoară din Constanța, care a ales zona pentru a-i duce pe copiii de la școală în tabără.

„Nu pot să cred. Ceea ce vedeți este o suprafață enormă acoperită de PET-uri”, spune ea pentru Constanța 100%.

Copiii au întrebat, desigur, de ce lacul este atât de murdar. La vârste fragede, nu au înțeles de ce oamenii aruncă pet-urile în apă și nu la gunoi.

Imaginile de mai jos au fost filmate de pe lac, vineri, 6 iulie 2018.

Lacul Izvorul Muntelui este un lac de acumulare aflat pe cursul mijlociu al râului Bistrița, la 4 kilometri în amonte față de orașul Bicaz din județul Neamț.

Lacul, cu o formă alungită, pe direcția nord-vest–sud-est, are o suprafață de 32,6 km² și s-a format după construirea între anii 1950 și 1960 a unui baraj care alimentează hidrocentrala de 210 MW construită în timpul regimului comunist inclusiv cu aportul muncii forțate prestate de deținuți politici.

Pentru construcția barajului și amenajarea lacului au fost strămutate 22 de sate din zonă, și peisajul natural a fost drastic schimbat, el fiind declarat rezervație naturală acvatică în 2000.

 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Simona Halep joacă pentru optimi, la Wimbledon, astăzi

Sat Jul 7 , 2018
Simona Halep joacă pentru a se califica în optimile turneului de la Wimbledon, astăzi.   Organizatorii turneului au anunțat ora de start a partidei dintre Simona Halep și Su-Wei Hsieh, disputa dintre cele două fiind primul meci al zilei de pe terenul 1: va începe la ora 15:00 (ora României). […]
simona halep