Lansarea „Jeudis de la Francophonie”. Un ciclu de conferințe în limba franceză în fiecare ultima joi a lunii

<!-- wp:image {"id":139095,"sizeSlug":"full","linkDestination":"none"} -->
<figure class="wp-block-image size-full"><img decoding=

Direcția Europa Centrală și de Est a Agenției Universitare a Francofoniei și Biblioteca Centrală Universitară Carol I lansează o serie de conferințe în limba franceză! Concepute pentru studenții de la cursurile universitare francofone, acestea sunt deschise tuturor francofililor.

În fiecare ultimă zi de joi a lunii, profesioniști din diverse domenii vor prezenta mediul lor de lucru, legăturile lor cu lumea francofonă și oportunitățile disponibile pentru studenți și tineri profesioniști. Aceste conferințe se doresc a fi un loc de întâlnire pentru discuții între comunitățile socio-economice, culturale, diplomatice și tineri. 

Prima conferință va avea loc joi, 26 mai, la ora 17.00, în Aula BCU, în prezența doamnei Monica Jiman (CCSO al Pentalog) și a doamnei Adela Jansen (board advisor și associate professor, Druid). 

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), creată în urmă cu 60 de ani, este astăzi prima rețea universitară din lume, cu peste 1 000 de membri: universități, școli prestigioase de învățământ superior și centre de cercetare din aproape 120 de țări. Dezvăluind geniul francofoniei științifice de pretutindeni în lume, AUF, organizație internațională nonprofit, este și o etichetă care poartă o viziune pentru o mai bună dezvoltare a sistemelor educaționale și universitare: “să gândim global francofonia științifică și să acționăm regional, respectând diversitatea”. 

Biblioteca Centrală Universitară Carol este o structură complexă, compusă din sediul central, secția pedagogică “I.C. Petrescu” și 16 biblioteci filiale situate în cadrul Universității din București. Colecţiile de documente ale B.C.U. „Carol I” oferă posibilităţi de informare, studiu şi cercetare în toate domeniile cunoaşterii. Inaugurată la 14 martie 1895 ca Fundație Regală, B.C.U. “Carol I” asigură o continuitate dinamică tradițiilor culturale și educaționale care i-au marcat începuturile.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Peste 4,8 milioane români care s-au autorecenzat vor profita de ziua liberă de la muncă

Tue May 10 , 2022
Peste 6,5 milioane de români au completat chestionarul pentru recensământ până la 7 mai 2022, iar 74% dintre participanţii la recensământ din etapa de autorecenzare, adică circa 4,81 de milioane de persoane, vor profita de ziua liberă oferită de stat, arată studiul Reveal Marketing Research despre recensământul general al populaţiei […]

V-ar putea interesa și: