Lansarea lui Gihan Eserghep, PUSL, la Primăria Constanța: Piedone i-a încurcat numele, i-a adus o mătură, a analizat picturile lui Picasso și ne-a spus că ne tragem din „mama noastră maimuță”

Dacă nu scenarist ar fi dorit să scrie o scenă de film contemporan, în care să parodieze clasa politică din România, probabil că n-ar fi reușit să o facă mai bine decât s-a întâmplat ieri în stațiunea Mamaia, când PUSL și-a lansat candidatul pentru Primăria Constanța: pe Gihan Eserghep.

Caraghisolâcul a început cu vreo două zile înainte, când Cristian Popescu, zis Piedone, primar de sector din București, a fost anunțat că va veni să îl lanseze pe candidat. În aceeași zi, presa scria că Popescu și-a dat demisia din partid, pentru că acesta o susține pe Gabriela Firea, PSD, la Primăria București, fără să-l fi consultat și pe el.

Azi, la 14.12, președintele PUSL Constanța anunța că „deplasarea dl Cristian Popescu Piedone, joi, 09 nov, la filialele din județul nostru, este nesigură ( din cauza programului d-lui). Ca urmare, Conferinta de Presă de joi, de la ora 19.00, va fi susținută de către dl Gihan Eserghep, candidatul PUSL la funcția de primar al Municipiului Constanța.”

La 17.46 venea un nou anunț: „Vă informăm că domnul Cristian Popescu Piedone a confirmat prezența la Conferința de presă care va avea loc la ora 19.00, Complex Melody Mamaia. Mulțumim mult!!!”

Piedone a venit. Conferința de presă nu s-a mai ținut însă.

În sală, spectacolul care părea desprins dintr-un scenariu suprarealist a continuat. Voi știți care e legătura dintre o mătură, Picasso, o pilă și un dezacord gramatical? Toate au legătură cu evenimentul de ieri.

Popescu Piedone a prezenta candidatul. Nu știa cum îl cheamă. „Domnul Jihad. Jihan. Gihan. Eeee…. Știam eu ceva. Poate începe jihadul pentru ei în Constanța.”, a spus în fața sălii. De ce să înceapă un război sfânt împotriva „lor”? Asta n-a spus.

Piedone i-a oferit lui Gihan Eserghep niște cadouri simbolice: o mătură, o pilă și o pereche de mănuși. „Aceste mănuși este cadou de la mine.”, i-a transmis, sfidând regulile gramaticale. A analizat apoi tablourile lui Picasso, recunoscând însă că nu le prea înțelege, dar a înțeles că nu se combină culorile, deși în politică asta se mai întâmplă. Ne-a spus că trebuie să ne respectăm cuvântul și că noi, oamenii, ne tragem din maimuțe. „Oamenii nu mai pot fi prostiți. Cu toți suntem și provenim de la mama noastră maimuță. Suntem animale. Simțim. După 30 de ani de vrăjeală, simțim, rezonăm cu omul care minte, care nu minte, care spune adevărul.”, a transmis acesta colegilor de partid.

Gihan Eserghep a fost destul de emoționat. A spus că a făcut pasul în politică, deși avea un trai „destul de liniștit acasă”, pentru că s-a săturat să stea pe margine, pentru că toți suferim și trafic și înghițim praf și pentru că „noi, la Primăria Constanța, stăm încă cu dosare cu șină”. A mai spus că este tătar, dar că nu îi este rușine, pentru că este un „popor dedicat acestei țări. În sală sunt atât membri ai comunității mele, cât și însă ai celorlalte minorități din Dobrogea.”, a spus el.

Atmosfera a atins punctul culminant.

„Domnule primar” – așa i se adresau liderii PUSL candidatului.

Din sală au lipsit însă mai celebrii săi frați, unul dintre ei fiind chiar președintele Uniunii Democrate a Turco Tătarilor din România.

Din informațiile noastre, nu își mai vorbesc.

Cu toții au ascultat apoi o melodie, iar Eserghep și Piedone au cântat într-un glas: „Ăia hoți, ăștia hoți, mama lor la toți”.

Piedone a părăsit sala într-o baie de mulțime, pe versuri ca „Trăiască libertatea, trăiască România”, membrii de partid dorind să-i strângă mâna, să-i spună o vorbă, să facă o poză cu el.

La plecare, cei prezenți au fost invitați la un bufet. Fără carne de porc, așa cum cere tradiția musulmanilor. Mai mulți participanți nu au stat să mănânce și s-au îndreptat spre autocarele care îi aduseseră la eveniment. Gihan Eserghep deține o firmă de transport.

Cum spuneam, conferința de presă nu a mai avut loc. Nu am avut ocazia să îl întrebăm pe candidat cum răspunde la ipoteza că, prin candidatura sa, face de fapt jocul lui Vergil Chițac (cu cât mai mulți candidați care îl critică, votul împotrivă se disipează, iar acesta are mai multe șanse). Nu am putut întreba nici cum merg firmele pe care le controlează și pe care le controla Piedone, dar nici despre faptul că PUSL susține un PSD-ist în București. Cum se explică asta?

Ce-i drept însă, PUSL organizează des conferințe de presă. Dacă vom mai fi invitați, vom încerca să obținem răspunsuri, în măsura în care sunteți interesați și voi.

Recomandări:

Traficul rutier din Constanța și soluțiile populiste ale politicienilor. Exemplul Gihan Eserghep, PUSL

Vergil Chițac va candida pentru un nou mandat de primar. La CJC nu s-a stabilit încă nimic

Nicolae Ciucă a citit o singură pagină din cartea acestei lumi


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Black Friday - reduceri de până la 44% la hotelurile din stațiunea Mamaia, pentru vara 2024

vin nov. 10 , 2023
Ofertele speciale anunțate de hotelierii din stațiunea Mamaia, în cadrul campaniei de Black Friday, au reduceri de până la 44%. Astfel, românii care doresc să își rezerve un sejur la mare în sezonul estival 2024, pot beneficia de discount-uri, în perioada 09-12 noiembrie. „În stațiunea Mamaia, aproximativ 60 de unități […]

V-ar putea interesa și: