Lansarea lui Mohammad Murad la Primăria Constanța, dincolo de artificii

Mohammad Murad Primaria Constanta
Un banner de mari dimensiuni a fost amplasat pe unul din hotelurile din complexul Panoramic, Amfiteatru, Belvedere

Cam 15 minute au durat focurile de artificii după anunțul pe care Mohammad Murad l-a făcut oficial: „Voi candida la Primăria Constanța”. Artificiile au marcat, oficial, relansarea complexului hotelier Panoramic, Amfiteatru, Belvedere, cumpărat de omul de afaceri. La fiecare lansare de hotel, acestea durează cam 8-9 minute. Acum a fost dublu.

Două din cele 15 minute de focuri de artificii

Artificiile au fost cireașa de pe tortul unei lansări în stil american. În excelentul film „The Loudest Voice”, lui Trump i se sugerează de către un om de televiziune o lansare la prezidențiale ca în filmele americane, cu figuranți, spectacol, lumini. Un show, cum spun ei. Așa a fost și în cazul lui Murad. Multă lume, foarte multă, un banner uriaș, concert, mâncare și băutură din belșug, oameni cățărați pe acoperiș care fluturau steaguri. Scenariu de Hollywood.

Dincolo de artificii și declarații, am văzut însă lucruri interesante. Apropo, declarațiile de la lansare le puteți vedea mai jos, au fost transmise live pe pagina de Facebook Constanța 100%.

https://www.facebook.com/CT100.RO/videos/1337124176498351
Lansarea la primărie, în direct

La inaugurarea complexului hotelier a venit multă lume. Am văzut candidați la Primăria Constanța, care nu numai că nu s-au sfiit să schimbe câteva vorbe cu Mohammad Murad, ba chiar au socializat după eveniment, la un rac, un miel și o sticlă de apă minerală rece. Printre ei, Stelian Ion, USR, Mircea Dobre, Pro România, Corina Martin, Partidul Verzilor, dacă nu mă înșel.

Mohammad Murad, de vorbă cu unul din invitații și contracandidații săi, Stelian Ion
Mohammad Murad, de vorbă cu unul din invitații și contracandidații săi, Stelian Ion

A fost acolo și un parlamentar PNL, Boroianu Robert. Colegii lui spun că n-a mai dat pe la partid de nici nu mai știu bine când. Iată că, în schimb, are timp să participe la lansarea la primărie a lui Mohammad Murad. Era acolo, apropo, și fostul lider al PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, în calitate de prieten.

Murad pare convins că va câștiga. Povestea vieții sale (și susținătorii, dezinteresați sau nu), îi pot da acest sentiment. Omul care a venit dintr-o țară arabă în România, care nu avea nimic în tinerețe, a ajuns cel mai mare hotelier din România. A creat un imperiu din nimic. Asta îți schimbă percepția, cu siguranță. Mai sunt sondajele făcute de unii sau alții, care îi dau fie 15%, fie 17%, dar și favorabilitate bună.

Dincolo de artificii, susținători și sondaje, candidatura lui Mohammad Murad are rolul de a reseta cursa pentru Primăria Constanța. Chiar dacă are mai puțin de 15% (și eu, fără să am date certe, așa cred), va juca un rol important în stabilirea câștigătorului. Om de afaceri, Mohammad Murad va rupe voturi din dreapta, de la PNL. A avut însă mai multe acțiuni sociale, ceea ce i-ar da șanse de a atrage și voturi de pe stânga. Electoratul PSD este însă disciplinat și nu văd se poate îndrepta de la actualul primar spre Murad. Va candida independent, deci poate atrage și o parte din nehotărâți.

„Constănțenii vor fi mândri de orașul lor, așa cum sunt cei din Cluj, din Oradea. Nu-i normal să dai pachete din banii Primăriei, ci din banii tăi. Voi fi cel mai mare luptător împotriva sărăciei. Nu am nevoie de bani, nimeni nu mă poate corupe pe mine.”, a spus Mohammad Murad.

Există însă un scenariu care spune că ceea ce se întâmplă acum este o rotiță dintr-un angrenaj cu un țel mult mai mare: președinția PNL și, în cele din urmă, funcția de președinte al României. Iată despre ce este vorba. În PNL se duce o luptă pentru putere (lucru absolut normal în orice partid). Protagoniști sunt Ludovic Orban și Rareș Bogdan. Orban îl susține la Primăria Constanța pe Vergil Chițac, în timp ce Rareș Bogdan nu a ascuns niciodată prietenia față de Mohammad Murad (cimentat și de contracte zdravene de publicitate de la omul de afaceri către firma fostului om de televiziune). Pe surse, s-a vorbit că cei doi au încercat să-și impună favoritul pentru Primăria Constanța. A câștigat Ludovic Orban, deși cealaltă tabără nu a renunțat încă. Din punctul meu de vedere, nu se mai poate întâmpla nimic. Dacă Vergil Chițac va câștiga Primăria Constanța, disputa se va fi încheiat. Dacă nu, va urma o noapte a cuțitelor lungi. Câștigătorul disputei are mari șanse să ajungă președinte al PNL. Klaus Iohannis este la ultimul mandat și are nevoie de un succesor. Viitorul președinte al PNL are cele mai mari șanse de a fi desemnat candidatul partidului la viitoarele alegeri prezidențiale.

Lupta dintre cei doi va fi arbitrată fără îndoială de Klaus Iohannis. Mohammad Murad, care nu a ezitat să-l critice dur pe Ludovic Orban, i-a mulțumit ieri președintelui.

„Așa cum spunea domnul președinte Iohannis, o să aducem România la normalitate, și mare parte a onorat. Cu această ocazie îi mulțumesc!”, a spus el.

Evident, ce am prezentat mai sus este numai un scenariu. Mult mai important mi se pare să vedem cu ce proiecte vin candidații în aceste alegeri. Constanța are nevoie de proiecte concrete, care să aibă și o sursă de finanțare (nu desene, așa cum ne prezintă, în fiecare săptămână, Mircea Dobre, Pro România, fiul fostului viceprimar al municipiului Constanței, Mircea Dobre, de pe vremea când ambii erau în PSD). Una reală, nu eternele „fonduri europene”, care pot veni în 3-4 ani sau deloc.

Important este și cum va arăta viitorul consiliul local și cum va funcționa, dar despre acest lucru vom mai vorbi.


Zen Residence
energia residence



One thought on “Lansarea lui Mohammad Murad la Primăria Constanța, dincolo de artificii

  1. stai bre la afacerile tale ! legaturile trecute cu clanul mazare nu te recomanda ca primar Asta valabil si pt corinuta cea zvapaiata ( pe carele alegorice )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

OMS: „Epidemia va fi foarte lungă”

Sun Aug 2 , 2020
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), reunită sâmbătă în Elveția, a avertizat că pandemia de coronavirus va fi „foarte lungă”. Comitetul de urgenţă al organizaţiei, reunit de vineri pentru a patra oară ca să reevalueze pandemia, a subliniat că „durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă”, a indicat OMS într-un […]
coronavirus