Lazu, un sat părăsit. De ce plătesc oamenii taxe și impozite?

În iunie 2021, Lazu pare un sat părăsit de către administrația locală.

Străzile sunt așa cum le vedeți în imagini. Adică nu sunt. nu există asfalt, ci numai praf, care intră în plămânii oamenilor, în curți, în case. Oamenii sunt gospodari, după cum se vede după case, după gardurile îngrijite, dar administrația pare că nu face nimic pentru ei.

Și asta este numai ceea ce se vede. O bună parte din sat nu are o rețea de canalizare. De ce? Actualul primar, Maricel Cîrjaliu, și șeful său de partid, Felix Stroe, care a condus ani de zile RAJA, nu au reușit să pună pe harta civilizației acest sat. E drept, în această perioadă, o firmă a fratelui primarului s-a ocupat de vidanjare, pentru că, nu-i așa, cineva trebuie să strângă rahatul. Ba chiar a obținut bani din bugetul local. Să fie aceasta explicația?

Se pune, pe bună dreptate, întrebarea: de ce plătesc oamenii taxe și impozite? Pentru noroaie? Pentru că nu au canalizare? Pentru condițiile de Ev Mediu?

Cert e că Lazu ar fi putut să fie unul dintre cele mai bogate sate din România. Are toate atuurile. Îi lipsește însă, în opinia noastră, ingredientul principal: un primar priceput și dornic să facă treabă, așa cum au Ciugud sau Șelimbăr, ca să dăm numai două exemple.

lazu iunie 2021
Imagini realizate în iunie 2021 în Lazu
Imagini realizate în iunie 2021 în Lazu


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Lazu, un sat părăsit. De ce plătesc oamenii taxe și impozite?

  1. Nu avem strazi, nu avem trotuare, nu avem canalizare, DAR avem borduri si nu oricum, sunt vopsite. Da, ati obsevat bine. In viziunea primarului Maricel Cirjaliu, vopsitul bordurilor, din banii contribuabilor, reprezinta o prioritate. Ce sens are sa avem un trotuar sau o strada asfaltata?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se vor putea descărca din 1 iulie

mie iun. 30 , 2021
Portalul web de pe care cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID este pregătit pentru lansarea din 1 iulie 2021 (certificat-covid.gov.ro), a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Specialiștii STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care au dezvoltat întregul sistem informatic, au făcut ultimele optimizări, în […]
certificat-digital-vaccinare

V-ar putea interesa și: