Le vom plăti ajutoare de încălzire locatarilor din Henri Coandă

Locatarii acestui campus sunt tineri provenind din instituțiile sociale și care au împlinit vârsta de 18 ani, pensionari cu pensii mici, veterani și văduve de război, persoane cu situații familiale deosebite.”, spune primarul Chițac.
„Locatarii acestui campus sunt tineri provenind din instituțiile sociale și care au împlinit vârsta de 18 ani, pensionari cu pensii mici, veterani și văduve de război, persoane cu situații familiale deosebite.”, spune primarul Chițac

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a inițiat o hotărâre de consiliu care prevede ca locuitorii din Henri Coandă să primească ajutoare de încălzire din bugetul local.

„Sărăcia energetică este o mare provocare societală, având impact direct asupra sănătății.”, spune primarul, în referatul de aprobare.

Să fii sărac energetic înseamnă să nu îți poți asigura nevoile minimale: iluminat, încălzire optimă, gătit, asigurarea apei calde, dar și utilizarea mijloacelor de comunicare care presupun utilizarea de energie.

„Acest campus a fost înființat pentru a asigura o locuință cetățenilor municipiului Constanța care nu-și pot permite un mod de viață minimal și decent. Locatarii acestui campus sunt tineri provenind din instituțiile sociale și care au împlinit vârsta de 18 ani, pensionari cu pensii mici, veterani și văduve de război, persoane cu situații familiale deosebite.”, spune primarul Chițac.

Locatarii folosesc energia curentă pentru a se încălzi. Ei nu au însă contracte încheiate direct cu ENEL. Contractul de furnizare este încheiat între ENEL și RAEDPP.

Pe scurt, primarul propune ca ajutorul să se acorde în perioada noiembrie 2021 – martie 2022 și să fie cuprins între 500 de lei pe lună, în situația în care venitul pe membru de familie sau al persoanei singure este de până în 200 de lei și să ajungă la 50 de lei, dacă venitul este cuprins între 1280,1 lei și 2.053 lei.

Extras din hotărârea de Consiliu Local

Pentru 600 de familii este necesară suma de 206.400 de lei. Pentru tot sezonul, ajutoarele ajung la 1.032.000 lei.

Ședința de consiliu va avea loc pe 26 noiembrie.

Vă recomandăm și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Le vom plăti ajutoare de încălzire locatarilor din Henri Coandă

  1. Vrem sa vedem si noi, platitorii de taxe, lista cu consilierii care voteaza aceasta hotarare! Ca sa stim pe cine sa nu votam pe viitor. Ca pt primarie ne-am convins f rpd

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La fel ca Mazăre, Constantinescu și Făgădău, primarul Chițac alocă milioane de lei unei asociații de handbal. Majoritatea banilor sunt pentru prime și indemnizații

sâm nov. 20 , 2021
Primarul Vergil Chițac le cere consilierilor locală să mai acorde un milion de lei, din banii noștri, ai constănțenilor, unei asociații de handbal. Este exact același lucru pe care l-au făcut, ani, mulți ani, poate prea mulți ani, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Decebal Făgădău. Sumele acordate sunt imense, milioane […]
Rudi Stănescu

V-ar putea interesa și: