Legătura dintre muzica lăutărească și traficul din Constanța

cristian-hagi-editorial

Între traficul rutier din municipiul Constanța și muzica lăutărească există o legătură. Așa cum lăutarii învață muzica „după ureche”, ascultându-i pe cei cu experiență, dar beneficiind și de talent, așa se iau măsuri de modificare din Constanța. Tot „după ureche”. Din păcate, în acest caz nu se prea ascultă de specialiști, iar de talent nu poate fi vorba.

Primăria Constanța a anunțat, azi, că „circulația rutieră a fost reorganizată la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga.” Mai exact, a dispărut giratoriul de pe Lăpușneanu. „Potrivit specialiștilor, prin implementarea acestei măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier din zonă.”, spune primăria.

Care specialiști? Aceiași care au implementat sensul giratoriu? Cei moșteniți din epoca Făgădău, care a făcut un sens giratoriu pentru falimentarul City Mall, a spus că funcționează perfect, apoi l-a blocat pe jumătate? Cei care au făcut giratoriu pe bulevardul Mamaia, în fața IPJ, pentru a-l desființa peste câteva luni? Cei care au făcut sens unic pe unele străzi, pentru a le desființa ulterior?

Am solicitat Primăriei Constanța studiile de trafic ce au stat la baza modificărilor. Nu ni s-a pus la dispoziție nimic, pentru că nu există!

„Măsurile de sistematizare (instituire sensuri unice), au fost implementate de către S.C. Confort Urban S.R.L., administratorul tramei stradale cu avizul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, Serviciul Rutier.”, a răspuns primărie.

Adică lăutărește, fără să jignim lăutarii, care nu merită o astfel de asociere.

Am întrebat și cine sunt membrii comisiei care decid aceste lucruri și cum au votat.

„Procesele verbale ale Comisiei de Circulație, sunt documente interne care conțin date confidențiale ale solicitanților ce au fost analizate în cadrul ședințelor și nu de interes public.”, ni s-a spus.

Cu alte cuvinte, noi, cei care plătim taxe și impozite, care plătim salariul (mare) al primarului, viceprimarilor, city managerilor, tuturor funcționarilor de primărie, nu trebuie să știm cine ia decizii pentru noi și cum le ia.

Noi suntem niște proști buni numai să plătească.

Vă recomandăm și:

Dacă l-ați votat pe Mazăre, nu vă mai plângeți de trafic

Modificați regulamentul parcărilor!

Cum se vede România de pe Venus

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

2 comentarii

  • dan t. coman

    Ați votat “Constanța altfel” si aveți “Constanța altfel dar la fel”

  • Constanteanul revoltat

    La Timisoara si Oradea directorii din primarie au fost selectati prin concurs dintre sute de candidati cu experienta si studii prestigioase in domeniu! Nu au dat teste in care sa spuna pe de rost atributiile generale si specifice ale vreunei institutii, au prezentat solutii proprii la probleme de actualitate ale orasului, in fata unor comisii formate din specialisti recunoscuti in domeniu.
    In Constanta au fost mentinuti cei existenti, pentru obedienta cu care semneaza ce li se cere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.