Legendele Dobrogei. Insula lui Ovidiu

Proiectul Legendele Dobrogei continuă. Mai jos puteți asculta spectacolul numărul 6, „Insula lui Ovidiu”.

Proiectul promovează patrimoniul cultural multietnic prin difuzarea, în premieră națională, a 20 de spectacole de teatru radiofonic. Spectacolele cuprind tradiții, obiceiuri și povești ale celor mai importante etnii care conviețuiesc alături de români pe teritoriul Dobrogei.

Proiectul „Legendele Dobrogei” are ca sursă de inspirație trilogia „Poveștile Mării Negre” în care scriitorul constănțean Cristian Cealera a adunat aproape 400 de istorii și legende dobrogene. 20 dintre ele, selectate riguros, au fost transformate în povești radiofonice despre comunitățile de români, turci, tătari, greci, romi, aromâni, ruși-lipoveni, evrei, armeni, bulgari.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protecția Consumatorilor declară și în acest an război cașcarabetelor

lun iun. 12 , 2023
Dacă mergeți la Cannes sau Monaco n-o să vedeți nicio cașcarabetă. E simplu: nu poți face turism de calitate dacă accepți să ai în stațiuni tarabe de unde se pot cumpăra produse de calitate îndoilenică. Și anul acesta, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat război […]
horia-constantinescu

V-ar putea interesa și: