Leii de mare vor rămâne ca reprezentație la CMSN Constanța

leii de mare

Leii de mare vor rămâne ca reprezentație, anul acesta, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, promite managerul instituției, dr. Adrian Bîlbă.

„Atunci când am recepționat noul delfinariu și când am mutat delfinii acolo, domnul președinte al Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, mi-a cerut să aduc lei de mare și să extindem oferta Delfinariului. Nu avem, deocamdată, posibilitatea achiziției acestora, iar acest motiv ne-a îndreptat spre o colaborare cu un expozant experimentat în acest domeniu. L-am găsit, este răspunderea mea, și i-am propus o colaborare științifică, validată apoi de consiliului științific și de consiliul de administrație al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Anul trecut am funcționat în baza acestei colaborări științifice”, spune Adrian Bîlbă.

Reprezentația a fost un real succes. Mii de spectatori au fost încântați de aceasta, mai ales că avea și valențe educative. De exemplu, cei prezenți învățau și de la leii de mare că nu este bine să arunci obiecte de plastic.

Anul acesta, consiliul de administrație și cel științific nu au mai găsit oportun să prelungească acest contract.

„Plecând de la un raport al șefului de secție, biologul Angelica Curlișcă, responsabilul secției Delfinariu și cu ceea ce înseamnă planurile de patrimoniu viu la această secție, au decis achiziția unui patrimoniu de lei de mare propriu, ceea ce este îmbucurător, însă trebuie să îmi demonstreze că este și posibil. Anul trecut nu am reușit. Sperăm să reușească anul acesta. În situația în care nu se va găsi soluția de a aduce leii de mare, va continua colaborarea de anul trecut sau cu alt expozant.”, a mai spus șeful CMSN.

Acesta a precizat că, în domeniul de activitate al instituției, imaginea este foarte volatilă: orice pas înapoi înseamnă imagine negativă, care poate duce la scăderea de turiști.

Concluzia doctorului Adrian Bîlbă:

„Nu cedez: leii de mare vor rămâne ca reprezentație la CMSN, în orice variantă. Atracția trebuie să existe.”

Mai multe despre acest subiect puteți afla în interviul de mai jos.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este o instituție subordonată Consiliului Județean Constanța.

Vă recomandăm și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.