Liber la mall și pentru nevaccinați, cu anumite condiții

mall magazin haine

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că, în urma modificărilor aduse de CNSU, se va permite accesul tuturor persoanelor în supermarket-urile din mall-uri şi centre comerciale, cu condiţia să existe culoare speciale, să se asigure o suprafaţă de patru metri pătraţi de persoană, iar numărul cărucioarelor de cumpărături să fie limitat la numărul maxim de persoane permis.

Arafat a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că prin hotărârea CNSU nu s-au luat măsuri de relaxare, ci este vorba despre unele “ajustări”.

„Un alt aspect de ajustare este permiterea accesului tuturor persoanelor în interiorul operatorilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare de bază situaţi în centrele şi parcurile comerciale, dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în şi din acestea, cu asigurarea unei suprafeţe de minim patru metri pătraţi raportat la suprafaţa, la numărul maxim de persoane care pot avea acces”, a afirmat el.

Arafat a explicat că o altă condiţie este limitarea numărului de cărucioare de cumpărături: „Dacă sunt 50 de persoane limită, sunt 50 de cărucioare”.

„În malluri, în centrele comerciale unde existau în interior magazine alimentare, ele erau restricţionate numai la persoanele vaccinate. După mai multe discuţii care au avut loc, s-a ajuns la soluţia că dacă există un culoar dedicat,controlat, de intrare, deplasare şi ieşire, se poate merge în condiţiile în care se merge la celelalte magazine alimentare, dar trebuie stabilit patru metri pătraţi pe persoană, luând în considerare numai spaţiul  de vânzare, ce înseamnă că ies din calcul rafturile, zonele de expunere şi rămân numai zonele în care circulă oamenii. Dacă există 50 de persoane limita, atunci sunt 50 de cărucioare”, a detaliat el.

Recomandare:

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A murit chestorul Claudiu Bejan, fost director al Administrației Naționale a Penitenciarelor

Thu Feb 3 , 2022
Claudiu Bejan, fostul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, a încetat din viață. „Ministerul Justiției își exprimă regretul pentru trecerea în eternitate a domnului chestor de poliție penitenciară (r) Cătălin Claudiu BEJAN, fost director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Pe parcursul activității sale, sistemul penitenciar românesc a cunoscut […]