Liberalii constănțeni trag cu gloanțe oarbe spre Dumitru Babu

dumitru babu
Dumitru Babu, viceprimar al municipiului Constanța, zâmbește în timpul unui eveniment organizat în sala ovală a Prefecturii Constanța

Liberalii din Constanța au încălcat un glonț pe țeava puștii lor politice și trag cu el înspre Dumitru Babu, unul dintre viceprimarii municipiului. Din păcate pentru ei, dar și pentru oraș, e un glonț orb.

PNL Constanța a depus, astăzi, la Secretariatul Consiliului Local Constanța, proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcție a viceprimarului.

„A sosit momentul ca Dumitru Babu să își facă bagajele și să plece din clădirea administrației locale constănțene și dintr-o funcție pe care a onorat-o cu realizări ZERO. Dumitru Babu a fost unul dintre cei mai absenți și inutili viceprimari din istoria Constanței. În cazul in care actualul viceprimar se simte jenat să plece de bunăvoie, noi, consilierii locali PNL am considerat că ar fi bine să îl ajutăm. Drept urmare, am depus astăzi la Secretariatul Consiliului Local Constanța, proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcție a viceprimarului Municipiului Constanța, Dumitru Babu. Este un document asumat de TOȚI consilierii locali ai Partidului Național Liberal. Conform legii, ”Schimbarea din funcție a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcție, la propunerea motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție. Cred că acest oraș trebuie să fie condus de oameni implicați în gospodărirea și administrarea orașului, activi și hotărâți.”, spune Adriana Arghirescu, liderul consilierilor locali PNL Constanța, printr-un comunicat de presă.

Liberalii spun că, potrivit legii, „demnitatea de viceprimar este o funcție eminamente politică, cei care ocupă aceste funcții fiind consilieri locali agreați de majoritatea politică constituită în cadrul consiliilor locale, care le acordă votul pe criterii preponderent de natură politică. Consiliul local poate revoca sau retrage încrederea acordată viceprimarului în funcție.”

În mai 2019, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, spunea, într-o conferință de presă:

„În 2016, primarul Decebal Făgădău l-a prezentat pe Dumitru Babu ca fiind un om care a venit din mediul de afaceri iar acest lucru ar fi trebuit să faciliteze relația Primăriei Constanța cu investitorii locali și externi. Noi avem informații că oamenii de afaceri sunt nemulțumiți de modul în care Dumitru Babu a gestionat acestă relație.”

Iată ce scriam atunci și este valabil și acum:

Despre ce oameni de afaceri este vorba? Care sunt nemulțumirile concrete pe care le au aceștia?

Dumitru Babu vorbește urât și îi tratează de sus pe unii oameni de afaceri, asta aud și eu destul de des. Este acesta un motiv să ceri demisia? Ar putea fi, dacă e adevărat. Dar n-ar fi bine să prezentați niște dovezi, să ne convingeți și pe noi, constănțenii simpli? Nu-i greu. Sunt primul care va publica înregistrări cu astfel de discuții.

Poate Dumitru Babu are, în fișa postului, anumite atribuțiuni pe care nu le-a îndeplinit sau le-a îndeplinit deficitar. Ia să ne uităm ca modul în care este gestionată situația câinilor fără stăpân și de cine ține ea. Ia să vedem cine e strategul din spatele modului în care se parchează în oraș și la ce s-a făcut în acest domeniu în ultima vreme. Și exemplele pot continua.

Prima dată l-am întâlnit pe Dumitru Babu într-un cadru oficial, la Prefectură. Pentru că era multă lume și nu avea timp, i-am cerut numărul de telefon. Voiam să-i cer un punct de vedere într-un articol pe care îl scriam și în care erau implicați atât el, cât și soția. Era un subiect de interes public. Noi, mass-media, aveam o listă cu numerele de telefon ale tuturor primarilor și viceprimarilor din județ, cu o singură excepție: Dumitru Babu. Acesta mi-a spus, candid, că nu are trecut acolo numărul pentru că nu este număr public. I-am explicat că ar trebui să ceară de la primărie un număr de telefon plătit de instituție, pe care să-l folosească oficial, la care să și răspundă, ținând cont că este plătit din bani publici. Nu sunt plătit din bani publici, mi-a spus. Ce să mai discuți cu un om care vine cu astfel de argumente? Nimic.

V-am descris acest episod pentru a sublinia că nu sunt deloc susținătorul lui Dumitru Babu. Ba chiar dimpotrivă. Dar asta nu înseamnă că îi cer demisia pentru motive pe care numai de mine știute.

Orice astfel de demers trebuie să fie serios, documentat, explicat. Liberalii ar putea să găsească destule motive. De ce nu aduceți într-o conferință de presă trei oameni de afaceri importanți care să spună ce a făcut Dumitru Babu? Ar fi o știre interesantă, vă asigur.

Când bați cu pumnul în masă, trebuie să te asiguri că ai o masă în care să bați.

În lipsa dovezilor și acuzațiilor concrete, tind să cred că PNL nici măcar nu vrea să scape de Dumitru Babu. Dacă își face atât de prost treaba, liberalii ar trebui să se roage de el să rămână viceprimar până la alegerile viitoare, pentru că așa cresc șansele lor de a câștiga primăria.”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai sunt 9 zile până la NEVERSEA. Află cum faci check-in-ul online și cum plătești în cadrul festivalului

mar iun. 25 , 2019
Mai sunt doar 9 zile până la cel mai așteptat eveniment muzical de pe o plajă din România, NEVERSEA.  Mai sunt doar 9 zile până la cel mai așteptat eveniment muzical de pe o plajă din România, NEVERSEA.  Fanii festivalului pot să își realizeze deja Check-in-ul și Top-Up Online, accesând site-ul […]

V-ar putea interesa și: