PNL Constanța organizează un miting de protest

Tinerii liberali împart pliante prin care anunță mitingul de luni

PNL Constanța organizează un miting de protest luni, 20 noiembrie, între orele 16:30 și 19:30.

Traseul mitingului este Stadionul Portul – Bld. Ferdinand – Bld. Tomis – Prefectura Constanta.

„E nevoie de presiunea socială asupra tuturor parlamentarilor din județ pentru a-i determina să voteze moțiunea de cenzură. România nu mai poate fi guvernată prin sfidare, ticăloșie și minciună. Implică-te pentru a opri batjocura PSDragnea! Sprijină moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului PS Dragnea – Tudose.”, au transmis organizatorii.

PNL şi USR au depus vineri, în Parlament, o moțiune de cenzură împotriva guvernului Tudose, cu titlul „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, moțiune care va fi citită  luni, în parlament. Acestea spun că vor să oprească distrugerea economiei şi scoaterea României din UE, afirmând că demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care au generat „haosul fiscal”.

„Vă îndemnăm să votaţi pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură şi retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că ştim că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriţi distrugerea economiei, încetaţi atacul la Justiţie, nu scoateţi România din Uniunea Europeană!”, afirmă PNL în moţiunea de cezură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

PNL susţine că demiterea Guvernului Tudose trebuie să ducă “imediat şi automat la abrogarea ordonanţelor de urgenţă care au generat haosul fiscal şi să oprească atacul la independenţa Justiţiei”.

„Actuala guvernare PSD-ALDE a reuşit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale – de la sănătate şi educaţie, la fiscalitate, justiţie sau infrastructură”, arată PNL.

Liberalii susţin că beneficiile unei creşteri economice substanţiale au fost anulate de măsurile populiste şi haotice luate în economie de “cuplul de economişti de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri şi a contribuabililor oneşti din această ţară”.

„Iresponsabilitatea, prostia şi ticăloşia sunt puse împreună de Dragnea şi camarila sa într-o combinaţie letală, care nu poate conduce România decât spre dezastru!”, se arată în moţiune.

Liberalii reproşează PSD-ALDE că a preluat la începutul anului frâiele guvernării cu o economie stabilă, cu perspective bune şi sănătoase şi au delolat-o, “improvizând o casă din chirpici”.

„Poate pe dumneavoastră, domnule Dragnea, domnule Tudose, vă umflă râsul în sinea voastră, gândindu-vă la ce potlogărie faceţi. Dar pe români îi umflă plânsul când se uită în buzunar şi constată că toate preţurile cresc, ratele la fel, salariile scad sau, în cel mai fericit caz, rămân aceleaşi, contribuţia la Pilonul 2 de pensii scade, iar impozitele şi taxele cresc”.

PNL îi îndeamnă pe liderii coaliţiei să „îndrăznească să creadă” că preţurile la carburanţi au crescut cu 12% numai din august până în noiembrie, electricitatea s-a scumpit cu 7% în octombrie faţă de septembrie, şi cu 12% faţă de decembrie anul trecut, cursul a depăşit 4,64 Lei/Euro şi indicele ROBOR este la un nivel mai mult decât dublu faţă de începutul anului (de la 0,8% la peste 2%).

Liberalii critică şi diminuarea investiţiilor în primele 9 luni ale anului, faţă de anul trecut, cu 20%.

„Domnule Dragnea, cu cât insistaţi să atacaţi independenţa Justiţiei, cu atât îi veţi convinge pe tot mai mulţi că, în realitate, urmăriţi doar închiderea propriilor dosare penale, iar demersul dumneavoastă va fi sortit eşecului. Ideea că PSD realizează o presupusă „reformă în Justiţie” este echivalentă cu un nonsens, e ca şi cum hoţii strigă hoţii!”.

PNL cere parlamentarilor să fie „oameni liberi” şi să nu fie complici la dezastrul pe care coaliţia de guvernare îl va provoca.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.