Liberalul Viorel Bălan, primarul care adus civilizația și rugby-ul în comuna Nicolae Bălcescu, se întoarce pe 27 septembrie

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Viorel Bălan

Viorel Bălan a fost ales de trei ori primar, iar acum candidează din nou din partea PNL.

De ce l-au votat consătenii în 2012 și 2016, după ce le câștigase încrederea în 2008?

„În primul rând am rezolvat problema apei potabile, pentru că pe timpul verii nu era suficientă. Am mai forat patru puțuri pe lângă cele două existente”.

A fost suspendat după două luni de mandat în 2016, pentru o incompatibilitate din 2008, datorată unei confuzii la Registrul Comerțului. I-a continuat actualul primar proiectele începute?

„Canalizarea și asfaltarea erau finanțate, dar au rămas undeva în aer”.

Ce propune acum alegătorilor?

„În primul rând, continuarea lucrărilor la rețeaua de canalizare, adică s-o punem în funcțiune, continuarea asfaltării în Nicolae Bălcescu și satul Dorobanțu, faza a doua pentru care primarul în funcție nu a reușit să atragă fondurile necesare”.

Comuna are 5200 de locuitori. Mai sunt copii, cum se stă cu școlarizarea lor, are de unde alege rugbyști?

„Sunt copii, în jur de 700. Școala tot eu am reabilitat-o. În 2008, toaletele erau în curtea școlii, n-avea uși, un laborator care se afla într-o altă clădire din curte era în paragină, am asfaltat curtea școlii și am înființat club sportiv, școală de rugby, formație de dansuri populare…”.

Club de rugby școlar?

„Da, practic s-a început de la clasele a IV-a și a V-a. Am adus antrenor…”.

De ce rugby? De ce nu fotbal sau școală de handbal? Nu prea s-a auzit de rugby la sat… Pentru că fotbal joacă toată lumea, dar și pentru ce înseamnă rugby-ul.

„Rugby e un sport de echipă, e un sport educativ, e puțin mai civilizat. Nu o să auzi că jucătorii înjură arbitrul…”, spune primarul.

În ce competiții a angrenat echipele de copii, că nu prea aveau cu ce alte comune să joace?

„Cu „Tomitanii” din Constanța și clubul „Cleopatra”, acolo unde, o parte dintre ei, merg de aici mai departe”.

Ce va face în prima zi al noului mandat pe care-l va câștiga pe 27 septembrie?

„Îmi voi sufleca mânecile să continuu proiectele începute și lăsate așa în plata Domnului, pentru că actualul edil a dat prioritate problemelor mai personale, iar cele importante pentru comunitate le-a lăsat în paragină. Poate să fi fost și incompetența…”.

Ce ar schimba din punct de vedere al primarului din legislație?

„Legea achizițiilor publice ar trebui să fie mai flexibilă, ca să se scurteze termenele. Cu Consiliul Județean am avut probleme. Dacă nu eram de partea lor, nu ne sprijineau… Bine, când era Nicușor Constantinescu…”.

Ce făcea Nicușor?

„Nu ne primea la el. Nu ne dădea nimic. Eh, vremuri, 2008, 2009, 2010…”.

Viitorul primar liberal din Nicolae Bălcescu promite că, după ce va fi ales, comuna va fi, din nou, pe mâini bune.

Ne despărțim de viitorul primar liberal din Nicolae Bălcescu hotărâți să văd mai mult rugby, lăsând comuna pe mâini bune, după ce Viorel Bălan se va întoarce unde-i este locul, în funcția de primar.


Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța. Executat de Constanța 100% – portal online www.CT100.ro. Cod mandatar financiar: 21200012

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.