Decizia de a reînființa Liceul Militar de Marină naște controverse. Ce spun profesorii de la Colegiul Tehnic de Marină

colegiul tehnic ioan cuza constanta

Din anul școlar 2018-2019, în Constanța se va reînființa Liceul Militar de Marină, desființat în urmă cu 20 de ani. Acesta va funcționa în locul actualului Colegiu Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza din cartierul Faleza Sud al orașului.

Decizia ISJ Constanța este salutară, dar este criticată de profesorii de la acest colegiu. Ei spun că nu au fost consultați și că nu vor să se mute, împreună cu cei aproape 600 de elevi, din sediu.

Colectivul de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină,,Alexandru Ioan Cuza” este bucuros de înfiinţarea prestigiosului Liceu Militar de Marină, dar este, în acelaşi timp, consternat de faptul că va fi evacuat din propria casă, întreţinută cu atâta efort de părinţi, elevi şi profesori. Suntem un liceu cu tradiţie de mai bine de 40 de ani, singurul cu profil de marină comercială din ţară (fostul Navrom), situat într-un oraş cu ieşire la mare, iar elevii noştri ne fac cinste, fiind absolvenţi ai Universităţii Maritime sau Academiei Navale,,Mircea cel Bătrân”.

 

Chiar dacă nu sunt consideraţi elevi de elită, aşa cum sunt cerinţele la un liceu militar, şi elevii noştri au aceleaşi drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, aşa cum a fost catalogată cea a şcolii noastre de către reprezentanţi ai MAPN-ului şi ISJ-ului, într-un articol din presa locală.

 

NU ÎNŢELEGEM DE CE TREBUIE SĂ PĂRĂSIM ŞCOALA NOASTRĂ ŞI SĂ VINĂ ALŢII ÎN LOCUL NOSTRU! PENTRU CĂ SUNT ELEVI MAI BUNI??? NU TOŢI COPIII AU ACELEAŞI DREPTURI?

 

Dacă se doreşte reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, se poate în fostul lor sediu din cartierul Coiciu sau într-un sediu nou, să fie dotat şi să devină optim pentru o şcoală de elită, nu să fie alungaţi, din propria casă, aproape 600 de elevi şi relocaţi în spaţii improprii educaţiei!”, se arată într-un comunicat de presă al colectivului de elevi și cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza.

Inspectorul ISJ Constanța a precizat că acest colegiu nu se desființa, urmând să se mute, cu totul, în locul liceului Vasile Pârvan, acesta trecând la liceul Miron Costin, din oraș.

În ceea ce privește Liceul de Marină Militară, în primul an școlar vor fi înființate cinci clase cu un număr maxim, total, de 100 de elevi. Potrivit inspectorului general Petrică Miu, mulți profesori vor fi interesați să predea la noul liceu militar, având în vedere salariile mai mari.

Erau clase de marină la Craiova și la Alba Iulia, iar Constanța, port cu bază navală, cu Academia Navală, nu avea. Păi nu trebuie să-i faci o bază de selecție? Eu nu știu cine l-a desființat dar, vă spun clar, nu a avut creier”, a declarat șeful învățământului constănțean.

Liceul Militar de Marină “Alexandru Ioan Cuza” din Constanța a funcționat timp de 25 de ani, din 1973 până în 1998.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.