Licitație de 1,67 miliarde lei pentru reabilitarea unei părți din litoralul românesc

plaja litoral

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a lansat o licitaţie de 1,67 miliarde lei (circa 350 milioane euro), fără TVA, pentru reabilitarea unei părţi din litoralul românesc, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Litoralul românesc a fost puternic afectat de eroziune în ultimii 30 de ani, plajele dispărând în proporţie de peste 50% în unele zone.

Licitaţia vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor componente ale sistemului de protecţie costieră, în vederea reducerii eroziunii costiere şi asigurării unui grad corespunzator de protecţie pentru anumite zone ale litoralului.

Lucrările fac parte din proiectul finanţat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) – „Reducerea eroziunii costiere (2014-2020).

Autoritatea are în vedere protecţia şi reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zonele Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn şi 2 Mai.

Ofertantul trebuie să facă dovada că, în ultimii 5 ani împliniţi la data termenului limită pentru depunerea ofertei, a executat lucrări similare duse la bun sfârşit, respectiv lucrări în mediul marin/costier/portuar privind combaterea fenomenului de eroziune marină.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 martie 2020.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un caporal de pe fregata „Regele Ferdinand”, condus pe ultimul drum. Soția spune că moartea este suspectă

mie dec. 25 , 2019
Caporalul Marinescu Ionuț, militar veteran, marinar pe Fregata F-221 „Regele Ferdinand“ a murit pe 23 decembrie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Va fi înmormântat pe 26 decembrie. Soția spune că moartea este suspectă. A lăsat în urmă două fetițe. Ionuț a murit chiar de ziua lui. „Astăzi trebuia […]
caporal marinescu ionuț

V-ar putea interesa și: