Licitație pentru organizarea unei baze de depozitare pentru echipamente de răspuns la poluare marină cu hidrocarburi, în zona Mării Negre

Autoritatea-Navala-Romania-ANR
Sediul Autorității Navale Române

Autoritatea Navală Română informează că Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) a inițiat procedura de licitație pentru organizarea bazei de depozitare pentru echipamente de răspuns la poluare marină cu hidrocarburi, în zona Mării Negre.

EMSA acordă asistență la nivel european pentru activitatea de prevenire și răspuns la poluările marine majore, existând disponibilitatea de a pune la dispoziție Statelor Membre echipamente de răspuns la poluare, în regim gratuit.

Aceste echipamente, din bazele de stocare ale Statelor Membre, pot fi utilizate cu acordul EMSA, folosind personal specializat din cadrul Statului Membru.

„Întrucât baza de depozitare cea mai apropiată de zona Mării Negre este în Italia, la Ravena, pentru reducerea timpilor de reacție în cazul unui accident de poluare majoră pe coasta de vest a Mării Negre, considerăm oportună inițiativa de a localiza un astfel de depozit în România sau Bulgaria.”, spune directorul general al ANR, Cosmin Laurențiu Dumitrache.

Detaliile necesare pentru potențialele entități interesate, sunt publicate pe portalul EMSA, la adresa: http://emsa.europa.eu/procurement/calls/item/4367-emsa-cpneg-3-2021.html.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.