Lideri ai PSD cer ÎNCHISOARE pentru insultă și calomnie. Cum au reacționat parlamentarii PSD din Constanța

Codrin Ștefănescu și Eugen Nicolicea
Codrin Ștefănescu și Eugen Nicolicea (foto: Hotnews)

Lideri ai PSD cer pedeapsa cu închisoare pentru cetățenii care se fac vinovați de insultă și calomnie I-am întrebat pe parlamentarii PSD de Constanța dacă sunt de acord.

Codrin Ștefănescu și Eugen Nicolicea au anunțat, recent că vor propune reincriminarea acestora. Cei doi susțin că s-au săturat ca politicienii sa fie înjurați de fiecare data când ies in public.

„Activistii astia social, platiti regeste, ca multi dintre ei nu au un loc de munca concret, doar o perturba pe banii care ii primesc pentru treaba asta. Cat sa mai toleram? Azi vin si vandalizeaza intrarea in Ministerul de Justitie, au vandalizat casele unor oameni politici, ale unor jurnalisti, maine, poimaine intra si in casa. Unele legi trebuie modificate foarte urgent, cum e aia cu ultrajul. Da, o vom modifica si repede”, a declarat Codrin Stefanescu, secretar general PSD.

„Ati vazut o mie de cazuri in care politisti, judecatori, procurori, ca sa nu zic si demnitari, sunt injurati, insultati pe motiv ca nu are nimeni ce le face si evident ca trebuie reformulat. Sustineti aceasta modificare? Bineinteles ca o sustin”, a completat Eugen Nicolicea, deputat PSD.

Reintroducerea insultei și a calomniei în Codul Penal ar urma să se refere, potrivit unor surse din mediul politic, și la rețelele sociale, inclusiv la comentariile de pe Facebook la postările unor politicieni.

Propunerea de reincriminare a calomniei si insultei ar putea fi depusa la Parlament, la inceputul lunii februarie, potrivit Digi24.

Am fost curioși să aflăm care este opinia parlamentarilor PSD de Constanța în legătură cu acest proiect destul de controversat, criticat dur de opoziție.

Am adresat, în urmă cu cinci zile, întrebări oficiale, în scris, senatorului Tit-Liviu BRĂILOIU, senatorului Ştefan MIHU, deputatului Iulian IANCU, deputatului Cristina DUMITRACHE, deputatului Radu BABUŞ și deputatului George Gabriel VIŞAN.

I-am întrebat următoarele:

  • 1. Considerați că insulta și calomnia ar trebui sa redevina acte penale?
  • 2. Veți semna un asemenea proiect de lege, dacă va fi inițiat de parlamentari PSD?

Răspunsul lor, după atâtea zile de așteptare: NICIUNUL. Zero. Nicio reacție. Parlamentarii PSD de Constanța nu s-au obosit să-și spună punctul de vedere.

Oare tăcerea, în cazul acesta, este un răspuns?

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

3 comentarii

  • astia efectiv au…innebunit!…orice ar face, tot cu scarba si dispret vor fi priviti…

  • foarte bine ! atunci sa faca ei inchisoare caci prin actiunile lor au denigrat tara si ne-au facut sa ne crape obrazul de rusine ca ei ne reprezinta

  • Ușor, ușor ne întoarcem în comunism. Libertățile câștigate cu morti in 1989 se duc una cate una.

Leave a Reply

Your email address will not be published.