Liderii mondiali nu vor avea voie să-și folosească mașinile la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a

regina elisabeta

Şefilor de stat care se vor deplasa la Londra pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a li s-a cerut să facă deplasarea cu zboruri comerciale. Liderilor mondiali li s-a spus şi că nu îşi pot folosi maşinile oficiale pentru deplasarea până la Westminster Abbey, în 19 septembrie – va fi organizată deplasarea cu autocare dintr-un punct din vestul Londrei.

„Vi-l puteţi imagina pe Joe Biden în autocar?, ar fi reacţionat duminică pe WhaatsApp un ambasador la Londra.

La funeralii pot veni doar şefii de stat şi soţiile sau partenerele lor. Va fi atât de mare aglomeraţia în Westminster Abbey încât ar fi imposibil să participe mai mult de două persoane (demnitarul şi soţia sa) din fiecare ţară, menţionează politico.com. Şefii de stat care nu pot fi prezenţi pot alege pe altcineva ca reprezentant oficial, de exemplu pe premier sau pe un ministru.

Şefii de stat şi partenerele lor vor face deplasarea la Westminster Abbey, în ziua funeraliilor, cu autocare escortate, dintr-un loc în vestul Londrei, unde vor fi nevoiţi să îşi lase propriile vehicule din motive legate de securitate şi din cauza restricţiilor.

În ceea ce priveşte sosirea în Anglia, liderilor li se recomandă să folosească zboruri comerciale, ei fiind avertizaţi că aeroportul Heathrow nu va fi disponibil pentru zboruri private. Liderii care insistă să facă deplasarea cu avioane private vor fi nevoiţi să se orienteze către alte aeroporturi din zonă. Transferul cu elicopterul între diverse destinaţii sau între aeroport şi alte locuri este interzis, din cauza numărului mare de zboruri din perioada respectivă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Câți bani dă Primăria Constanța noului Club Sportiv Municipal și cum se împart pe secții. Handbalul ia o treime din total

Mon Sep 12 , 2022
Clubul Sportiv Municipal Constanța a fost lansat cu fast, recent, în prezența unor mari sportivi, cum ar fi Gheorghe Hagi și Elena Frâncu, dar și a unor primari controversați, ca de pildă Mariana Gâju, primărița PSD din Cumpăna. CSM beneficiază de o finanțare bogată de la bugetul local. Este vorba […]
csm-constanta-handbal

V-ar putea interesa și: