Linie directă maritimă Constanța – Turcia

Nava Vasaland, trei escale pe săptămână pe ruta Karasu (Turcia) – Portul Constanța
Nava Vasaland, trei escale pe săptămână pe ruta Karasu (Turcia) – Portul Constanța

Pe 4 februarie 2021, sosește în portul Constanța nava Vasaland, navă care deservește linia maritimă RO-RO pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța. Săptămânal, Vasaland va face 3 escale în portul Constanța, din două în două zile.

Nava are o lungime de 155,10 metri, lățime 25 metri și este construită în 1984 în Finlanda.

Linia de transport maritim se numește Sea Lines, agentul navei va fi MLH Shipping Agency. Linia Karasu – Constanța a fost testată în aprilie 2020, cu o escală pe săptămână.

Portul Karasu este cel mai mare port RO-RO din Marea Neagră, principal centru al Turciei privind transporturile spre Europa Centrală.

Acest serviciu maritim scurtează timpul de tranzit pentru mărfurile care circulă pe șosele între Turcia și Europa Centrală și de Est, fiind o alternativă mai sigură și mai ieftină de transport decât transportul rutier.

Nava RO-RO (roll on/roll off) este un tip de navă maritimă specializată pentru transportul vehiculelor rutiere, trailerelor cu containere, vehicule pe șenile, autobuze etc.

Sursă foto: Facebook/Constanta Port


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bilanțul Forțelor Navale Române pe anul 2020

mie ian. 27 , 2021
Șeful Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), contraamiral Mihai Panait, a prezentat marți, 26 ianuarie, șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, raportul de activitate al Forțelor Navale Române pentru anul 2020 și obiectivele propuse pe termen scurt, mediu și lung pentru dezvoltarea acestei categorii de forțe din Armata […]
Șeful Statului Major al Forțelor Navale

V-ar putea interesa și: