Lipirea de afișe la întâmplare se pedepsește cu amendă

Echipe de polițiști din municipiul Constanța au desfășurat, pe 19 și 20 februarie 2024, activități specifice privind verificarea respectării normelor legale referitoare la afişajul stradal.     

Astfel, au fost identificate 24 de amplasamente în care au fost lipite mijloace publicitare de tipul afișelor stradale, aceste amplasamente nefiind locuri special amenajate pentru publicitate stradală.

În consecință, au fost încheiate 22 de procese verbale de contravenție, în conformitate cu prevederile art. 9, pct. 11 din HCL nr. 77/2021 mod, fiind aplicate amenzi în valoare de 22.000 lei.

„Menționăm că lipirea sau expunerea de afișe ori anunțuri pe ziduri, porți, stâlpi, uși, geamuri este interzisă și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 lei și 1000 lei pentru persoană fizică și între 1000 lei și 2500 lei pentru persoană juridică, potrivit actului normativ sus-menționat.”, a transmis Primăria Constanța.

Amplasarea mijloacelor de publicitate se poate realiza în condițiile respectării prevederilor Legii nr.185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate, cu modificările și completările ulterioare, precum și a Regulamentului local de publicitate aprobat prin HCL nr. 105/2021.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Începe procesul lui Vlad Pascu. Patru capete de acuzare

joi feb. 22 , 2024
Procesul lui Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a lovit mortal cu maşina doi tineri şi a rănit alţi trei, în localitatea 2 Mai, în vara anului trecut, începe în data de 22 februarie la Judecătoria Mangalia. Vlad Pascu va fi judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare […]

V-ar putea interesa și: