Lipsă de respect pentru locuitorii din Lazu și pentru memoria unui mareșal. În ce hal arată o stradă din satul condus de 12 ani de Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD

Așa arată strada strada Alexandru Averescu din Lazu

Dacă vă întrebați cât durează să asfaltezi o stradă dintr-un sat care aparține de o comună bogată, răspunsul este: „cel puțin 12 ani”. Căci cel puțin 12 ani au trecut de când locuitorii de pe strada Alexandru Averescu, satul Lazu, comuna Agigea, așteaptă o chestiune absolut normală în secolul XXI: asfalt! Și vorbim despre una dintre străzile importante din zonă.

De asfaltare, într-o localitate, oricare ar fi ea, trebuie să se ocupe primarul. De fapt, asta îi impune LEGEA să facă. Da, legea administrației publice. În cazul de față, primar este Cristian Maricel Cîrjaliu, membru de vază al PSD Constanța (recent a fost numit vicepreședinte).

În ultimii 12 ani, Cîrjaliu nu a putut sau nu a vrut să asfalteze această stradă. Aici locuiesc oameni care nu sunt, evident, scutiți de plata taxelor și impozitelor locale, deși înghit zilnic praf.

Citește și: Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, amendat de Poliție pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară

Vă reamintim ce spune șeful de partid al lui Cristian Maricel Cîrjaliu, adică Felix Stroe, într-o conferință de presă.

„Eu am bunul obicei, fiind copil de învățător de țară, când mă duc într-o poziție prima dată studiez legislația care reglementează acea poziție. Eu știu așa: în conformitate cu Legea 215 a administrației publice locale, primarul trebuie să se ocupe de următoarele lucruri importante care sunt definite în lege. Primarul trebuie să facă să existe un transport corect în comun, să existe o tramă stradală civilizată, asfaltată, trotuare, tot ce trebuie, să existe salubrizare, să existe ordine publică. Cam acestea sunt cele patru atribuții mari ale primăriei. Mai are atribuții că finanțează parțial sistemul de sănătate, parțial sistemul de învățământ.”, a spus Felix Stroe.

Au trecut 12 ani lungi și strada aceasta, ca și altele arată ca în Evul Mediu.

Culmea este că, înainte de redactarea acestui articol, am văzut un clip pe Facebook în care primarul se lăuda că a asfaltat o stradă din Lazu. Cum e să te lauzi cu ce TREBUIE să faci, conform legii, dar să te faci că nu vezi cum locuiesc unii cetățeni de 12 ani? Catalogați dumneavoastră atitudinea.

Și dacă nu a asfaltat-o pentru locuitorii comunei, primarul localității ar fi trebuit să o facă pentru memoria celui care a fost Alexandru Averescu. Un mareșal al României, comandantul Armatei Române în timpul Primului Război Mondial, fiind deseori creditat pentru puținele succese militare ale României. A fost, de asemenea, prim-ministru al României în trei cabinete separate (fiind și ministru interimar al afacerilor externe în perioada ianuarie-martie 1918). Averescu a fost autorul a 12 opere despre chestiuni militare (inclusiv un volum de memorii de pe prima linie a frontului), membru de onoare al Academiei Române din iunie 1923 și decorat cu Ordinul Mihai Viteazul.

Apropo, în Cumpăna există o stradă numită Felix Stroe. Primărița de acolo, controversata Mariana Gâju, de asemenea membră a PSD, a asfaltat-o.

Mai jos puteți vedea mai multe imagini de pe strada Alexandru Averescu.

Cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

Vă reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunțat oficial, vineri, că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Cristian Maricel Cîrjaliu pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

„Inculpatul Cîrjaliu Cristian Maricel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.
Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel.
În demersul său infracțional, edilul a fost ajutat de inculpata Calust Ancuța care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior.
Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanță), obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial, dar și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menționate mai sus.”

În cursul urmăririi penale societatea păgubită ca urmare a acțiunilor descrise mai sus a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • irod mitrea

    Tara bubuie de prostie la toate nivelurile si dumneata vorbesti de Maresali..Cine a fost d-le Averescu asta si ce cauta el in Agigea..sa se duca naibi la Turtucaia sau altundeva. Aici avem nevoie de oameni “prietenosi” care se conduc dupa legea lui Ohm (esti om cu mine sunt om cu tine)

Leave a Reply

Your email address will not be published.