Lista PSD Constanța pentru parlamentare: între controverse vechi și ambiții noi

Cum nu există politicieni perfecți, nu poate exista nici o listă perfectă de candidați pentru alegerile parlamentare. PSD Constanța a reușit, în acest an, să întocmească una eclectică: are și candidați care au fost extrem de controversați de-a lungul timpului, dar și unii despre care găsești mai multe lucruri pozitive decât negative.

Ce se remarcă de la bun început este că liderii PSD Constanța, Felix Stroe și Ion Dumitrache, au reușit să alcătuiască o listă compusă numai din constănțeni. Conducerea centrală a PSD obișnuia să-și impună câte un om aici, pe vremea lui Mazăre și Constantinescu. Remus Cernea și Mădălin Voicu sunt numai două dintre exemple (altele sunt Matei Brătianu și Iulian Iancu). Acum, deși, din informațiile noastre, au încercat, nu au reușit. Felix Stroe a ținut să remarce subtil acest lucru în discursul rostit imediat după depunerea listelor. „Dacă vom fi aleși parlamentari, nu vom uita niciodată că vom fi parlamentari de Constanța.”, a spus acesta.

De la degetul mijlociu la locul doi

În 2017, pe când era senator, Liviu Tit Brăiloiu a arătat cu degetul mijlociu în timp ce ieșea din sala unde președintele Klaus Iohannis susținea un discurs. Gestul său a fost surprins de către un parlamentar USR, ce a postat filmulețul pe contul său de pe Facebook, dar și pe pagina USR Maramureș.

Brăiloiu a fost de Constanța și se află la primul mandat de deputat. Era membru în comisia Juridică a Senatului şi vicepreşedinte al comisiei senatoriale de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Despre el, un deputat PSD spune că i s-a adresat cu apelativul: „Mă idiotule”.

S-a remarcat și prin faptul că i-a numit pe ziariști „ciobani”. Și prin faptul că a criticat presa pentru modul în care prezintă „realizările” PSD.

„Cu câteva zile în urmă, Eurostat a anunțat creșterea economică a României ca fiind cea mai mare din UE, cu 8,8%, în timp ce PIB – ul a crescut, în termeni reali, cu 2,6% față de trimestrul precedent. Evident, după transmiterea laconică a cifrelor, la unele televiziuni și pe prima pagină a unor ziare a urmat „analiza” conform căreia această creștere ar fi mai degrabă un fel de balon de săpun…”, spunea senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

CV-ul său este foarte greu de găsit. A apărit la un moment dat pe internet, dar nu l-a postat niciodată pe site-ul Camerei Deputaților. Potrivit acestuia, a terminat Liceul Industrial din Eforie în anul 1982. Abia după 17 ani, în 1999, acesta a obținut o diplomă de licență în drept, dar la obscura Universitate de Științe și Arte din București. Trei ani mai târziu, senatorul a terminat și Facultatea de Științe Economice de la Universitatea Oradea.

Pesedistul n-a mai prins un nou mandat. Iată însă că, după o pauză de patru ani, conducerea PSD, în frunte cu președintele Organizației Județene, Felix Stroe, i-a mai oferit o șansă. Tit Brăiloiu este pe locul al doilea la Senat, după însuși Felix Stroe, care ocupă primul loc.

Pe locul al treilea la Senat se află doctorul Cătălin Grasa. Un om cu CV consistent, pe care PSD l-a aruncat în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța, unde favorit detașat era Florin Mitroi. N-a prins decât locul al treilea, neeligibil. PSD nu se poate baza sigur decât pe un singur loc de senator. Al doilea e cu emoții. S-ar putea să nu fie. Depinde, evident, de vot.

Un primar pe locul 1 la Camera Deputaților

La Camera Deputaților, primul loc este ocupat de Daniel Georgescu, primarul din Limanu. La prima vedere pare o surpriză, mai ales că acesta a candidat din nou, cu succes, pentru un nou mandat de primar. Din informațiile noastre, Georgescu a fost însă susținut cu putere de primarii PSD, pe care i-a ajutat ori de câte ori a putut în ultimii ani. Ar fi primul său mandat de parlamentar.

Locul al doilea este ocupat de Mirela Matichescu. Numele ei a apărut oarecum surprinzător pe listă, dar faptul că suntem cel mai important județ turistic al României și experiența sa din domeniu pot fi o explicație pentru apariția sa pe listă.

Pe locul al treilea este Cristina Dumitrache, care s-a luptat în ultimii ani pentru mai multe legi importante pentru români, din domeniul medical. Unele dintre ele au trecut și așteaptă normele de aplicare, pentru altele încă mai sunt de dus lupte politice.

Locul al 4-lea pe lista camerei deputaților este ocupat omul de afaceri Eduard Martin. Un om care a fost acuzat pe nedrept de anumite fapte. După ani de zile de procese instanța a declarat fără tăgadă că este nevinovat. Asta nu i-a împiedicat pe „prietenii” din partid să încerce să-i pună pe toți în roată. Colegii din Constanța și din București au înțeles însă că Eduard Martin, care cunoaște bine circumscripția electorală din care face parte e sigură pe oamenii de acolo regula este un câștig pentru PSD.

Pe liste mai apar Andrei Novac, ginerele actualului președinte al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care a pierdut lamentabil alegerile pentru un nou mandat, din partea PUSL.

PSD Constanța își propune să câștige la aceste alegeri 2 posturi de senator și 4 de deputat.

Lista pentru Senat:

Nr.NumePrenumeOcupațiaProfesia
1.STROEFELIXSENATORINGINER
2.BRĂILOIUTIT-LIVIUJURISTJURIST
3.GRASACĂTĂLIN-NICOLAEMEDICMEDIC
4.MEVLITGENCADMINISTRATORECONOMIST
5.MARĂLILIANAADMINISTRATOR PUBLICECONOMIST
6.NICOLAEIRINELAINSPECTOR ȘCOLARPROFESOR
7.DOBRESCUROXANA-CONSUELACONSILIER JURIDICJURIST

Lista pentru Camera Deputaților

Nr.NumePrenumeOcupațiaProfesia
1.GEORGESCUGHEORGHE-DANIELPRIMARECONOMIST
2.MATICHESCUMIRELA-FLORENȚAMANAGERECONOMIST
3.DUMITRACHEILEANA-CRISTINADEPUTATECONOMIST
4.MARTINEDUARD-STELIANDEPUTATJURIST
5.TATUDANIEL-GIGIINGINER AGRONOMINGINER AGRONOM
6.MIȘAGEORGE-SILVIANMEMBRU C.A. OIL TERMINALECONOMIST
7.TANASĂNECULAIDIRECTORINGINER
8.RĂSĂUȚEANUCOSTIN-IOANCONSILIERECONOMIST
9.CARTALIGHEORGHEANTREPRENORJURIST
10.NOVACANDREISECRETAR DE STATLECTOR UNIVERSITAR
11.TUDORDANIELANTREPRENORJURIST
12.IVAȘCUMARINELA-GELADIRECTORPROFESOR
13.PAPAZIANCRISTINAMANAGERECONOMIST
14.LASCUNICOLAEDIRECTORECONOMIST

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Motociclistul care a murit pe bulevardul Tomis avea 29 de ani și un copil acasă - ce spune poliția despre tragedie

mar oct. 15 , 2024
La data de 15 octombrie 2024, în jurul orei 18.05, polițiștii din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră Constanța au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța. „Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că un bărbat, de 29 de ani, ar fi condus […]

V-ar putea interesa și: