Liviu Dragnea anunță că primarii au 10 miliarde de euro la dispoziție, Decebal Făgădău a majorat taxele și impozitele

Liviu Dragnea, președintele PSD (foto: Facebook)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat azi, printr-o postare pe Facebook, că primarii, asociațiile de dezvoltare intercomunitară și universitățile au la dispoziție 10 miliarde de euro. În ciuda acestui munte de bani, primarul Constanței, membru PSD, a decis să majoreze masiv taxele și impozitele, începând din 2020.

„Când eram ministrul dezvoltării am imaginat PNDL pentru că experienţa de preşedinte al Consiliului judeţean mi-a dat posibilitatea să cunosc problemele cu care se confruntă fiecare comunitate, indiferent de dimensiune. Mulţi mi-au spus atunci că e o nebunie şi că nu voi reuşi. Azi, rezultatele vorbesc de la sine. Începând de astăzi primarii au însă un nou instrument – Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Românii merită să aibă aproape de casă şcoli, grădiniţe, creşe, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare localitate poate avea drumuri asfaltate, apă curentă şi canalizare, reţea de electricitate şi gaze naturale. Sunt bani şi pentru locuinţe sociale pentru tineri sau pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale şi lăcaşuri de cult”, a explicat Dragnea.

Șeful PSD a precizat că „ţine numai de primar să vină cu doar două documente la Bucureşti şi banii merg la comunitate, pentru oameni”.

„Punem la dispoziţia primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, universitatilor 10 miliarde de euro pentru a oferi cetăţenilor o viaţă mai bună. Noi ne dorim o Românie puternică, bogată şi respectată. Aşa cum am promis, creştem România şi aducem bunăstare românilor!”, a mai spus liderul PSD.

În ciuda acestei sume imense de bani promisă, primarul PSD al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a majorat masiv taxele și impozitele locale, începând cu anul 2020, pentru că bugetul pe anul viitor are o „gaură” de aproape 20 de milioane de euro. Consilierii locali PSD au votat majorarea. Cot la cot cu ei au votat consilierul Victor Constantin (actualmente liberal, dar PNL a cerut excluderea sa) și Andrei Popescu, ales independent în funcție.

În urma acestui vot, de anul viitor com plăti taxe și impozite mai mari cu cel puțin 15% decât în prezent. Cu această majorare, noi, constănțenii, vom ajunge să plătim impozite mai mari pentru locuințe și mașini decât bucureștenii! Detalii, în articolul de mai jos.

De precizat că Liviu Dragnea a promis în noiembrie 2014, când era vicepremier, și reabilitarea Cazinoului din Constanța, în cel mult doi ani.

„Cazinoul trebuie neapărat reabilitat, altfel, în scurt timp, va ajunge o ruină. În luna decembrie începem procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Lucrările de reabilitare şi reconsolidare a Cazinoului încep în primăvara anului viitor şi vor fi finalizate peste doi ani”, declara Liviu Dragnea.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Rromii care au încins grătarele în Mamaia, pe spațiu verde, au scăpat fără amendă

Thu May 2 , 2019
Rromii care au încins grătarele în mamaia, pe spațiu verde, au scăpat fără amendă, dar au fost nevoiți să strângă mizeria pe care au făcut-o. Circa 100 de persoane de etnie s-au strâns, pe 1 mai, în Mamaia, pe un spațiu verde de lângă lacul Situghiol. Au venit pregătiți pentru […]