Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare!

liviu dragneaLiviu Dragnea a fost condamnat de către Înalta Curte în dosarul instrumentat de DNA.

Acesta a primit 3 ani și șase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu.

Sentința este CU EXECUTARE!

Dragnea a fost achitat pentru o altă acuzație de instigare la abuz în serviciu.

Sentința nu este definitivă.

Același complet l-a achitat pe Călin Popescu Tăriceanu, în alt dosar.

PSD îl susține pe Liviu Dragnea, pentru că așa i-ar cere Comisia Europeană

Fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnată la 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare în timp ce fostul director executiv al Direcţiei, Rodica Milos, a fost condamnată tot la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare.

Citiți AICI reacția PSD Constanța.

În aceeaşi cauză, fostul director executiv adjunct DGASPC Teleorman, Olguţa Şefu, a fost condamnată la trei ani închisoare cu suspendare, iar Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Valentina Marica a fost condamnată la 3 ani cu suspendare, Claudiu Balaban a fost condamnat tot la 3 ani de închisoare cu ani suspendare. Nicuşor Gheorghe a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Adriana Botorogeanu a fost condamnată şi ea la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Anisa Niculina Stoica a fost condamnată la un de închisoare cu suspendare.

La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat până la 7 ani şi 6 luni de detenţie, dar şi anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului.

În ceea ce o priveşte pe fosta soţie a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunţat la acuzaţii, întrucât aceasta a achitat prejudiciul.

Potrivit procurorilor, “în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.

În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

C.H.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare!

  1. La multi…multi ani de puscarie lui dracnea si la toti hotii care au furat de n-au mai putut tara asta si-au nenorocit milioane de romani! Hotii stau la puscarie, nu fac legi hotesti pentru hoti ca Romania nu este o tara de HOTI. Vremelnic au ajuns hoti ca dracnea sa puna mana pe putere prin minciuna , dezinformare si manipulare ordinara! Averile hotilor confiscate si date inapoi romanilor ca pe ei ia furat. Hotii sa nu mai ocupe nicio functie publica in veci! Nicidecum sa mai faca legi sa-i scape pe hoti de lege si de puscarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Avarie RAJA în Lumina

Thu Jun 21 , 2018
Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă cu diametrul  de 100 mm, de la intersecția str. Belșugului cu str. Morii, din localitatea Lumina, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea de apă potabilă astăzi, 21 iunie 2018, în intervalul orar 19,00-22,00. Sunt afectați de lipsa apei consumatorii […]
raja