Liviu Iancu, unul dintre cei mai talentați jurnaliști din România, a murit

liviu iancu

Liviu Iancu a fost unul din cei mai buni ziariști din România. Am râs cu poftă citind articolele sale, care aveau nu numai calitatea de a te amuza, ci și aceea de a-ți înfățișa lucruri reale, dureroase, care trebuie schimbate. Sper că, prin textele sale, a reușit să schimbe în bine, puțin, lumea în care trăim.

Ziaristul a suferit un infarct în cursul zilei de azi.

Liviu Iancu avea 45 de ani. Lucra în presă de peste 20 de ani, în ultima perioadă la Profit.ro. De-a lungul timpului, a lucrat în special pe jurnalism economic și de turism, în redacții precum Mediafax, Național, Business Magazin, Capital și Profit.

Pe lângă activitatea din presă, a semnat și volumul Xanax, carte în care se regăsesc experiențele personale și profesionale. Volumul avea, în opt luni, peste 10.000 de exemplare tipărite, în mai multe tiraje.

În urmă cu câțiva ani, Liviu Iancu a fost operat la inimă și i s-a montat un stimulator cardiac. În cartea lui, Xanax, povestește momentul dificil de atunci și căruia a reușit atunci să îi supraviețuiască.

„Ai fost în pragul morții, ai trăit o experiență incredibilă. S-a schimbat ceva în modul în care percepi viața și lumea?”, a fost întrebat acum un an, de un jurnalist Hotnews.

Liviu Iancu: „Da, s-au schimbat multe. Mi-am dat seama că, pe cât posibil, vreau să fac doar ceea ce îmi place și să nu mai pierd vremea cu lucruri care mă enervează. Am refuzat un salariu triplu în altă parte doar pentru că mie îmi place Profit.ro, oamenii cu care lucrez și programul de acolo, am refuzat de multe ori să mă întâlnesc cu oameni importanți, care mă sunau din interes, doar pentru că în ziua aia aveam programată o ieșire pe câmp cu câinii, mă întâlnesc și vorbesc pe cât posibil cu oameni care îmi plac și, iată, m-am hotărât să aștern sincer experiența mea într-o carte care sper să-i ajute pe unii să treacă peste momentele grele din viața lor.”

Liviu Iancu, în urmă cu un an, pentru Profit.ro:

„Atât de tare m-a deformat meseria asta încât, după două decenii de presă, dacă trec cu mașina pe lângă un accident oribil, primul gând e să-mi sun colegii și să le livrez știrea cu accidentul. Dacă pică un avion lângă mine, pe stradă, aș avea, probabil, același impuls. Presa te înrăiește, te abrutizează, iar o parte din Xanax vorbește despre mica luptă a unui mic jurnalist alcoolic și afemeiat cu această dezumanizare.

Noi, jurnaliștii economici, suntem fericiți dacă am aflat primii o știre cu o mare companie care intră în insolvență și scriem asta senini, fără să ne gândim că în urma acelui faliment rămân familii pe drumuri și că-n casele fiecăreia se declanșează o dramă. Jurnalistul urmărește falimentul, pe când scriitorul ar trebui să vorbească despre dramele din spatele falimentului”.

„Presa pierde un jurnalist extraordinar, cu 20 de ani de experiență într-un domeniu în care a fost cel mai bun, Profit.ro pierde talentatul și umorul celui mai bun scriitor din echipa căreia i s-a alăturat din prima zi, în 2015, și un prieten drag. Dumnezeu să te odihnească, Liviu!, scriu azi colegii lui de redacție, pe Profit.ro.

Condoleanțe familiei!


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marți va sosi în România următoarea tranșă de vaccinuri

lun dec. 28 , 2020
Din informațiile furnizate de firma producătoare, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine, 29 decembrie, în țară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca, a anunțat Guvernul României, prin Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Constanța va primi […]
vaccin covid

V-ar putea interesa și: