Locatarii din Summerland, exasperați de festivalul Sunwaves. ”Nu am închis un ochi toată noaptea”


UPDATE 29 aprilie. ”Au fost doua apeluri telefonice la Politia stațiunii Mamaia pentru speța prezentata de dumneavoastră. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța pentru Constanța 100%. Noi avem declarații are locuitorilor din zonă care spun că au sunat de cel puțin patru ori.

Festivalul Sunwaves – primul mare eveniment de pe litoral – a început, de ieri, pe plaja Crazy Beach. Prezentat ca un succes fantastic de către organizatori și de către Asociația Litoral Delta Dunării, festivalul are și părțile sale negative.
Mai mulți constănțeni ne-au sunat să ne spună că nu au putut închide un ochi, aproape toată noapte, din cauza muzicii care răsuna în corturile amplasate peplajă.

”Locuies în zona Summerland, la etajul opt al unui bloc. Nu am putut să închid un ochi toată noapte din cauza zgomotului. Se mișcau paharele în vitrină. A fost îngrozitor. Am sunat la Poliție în mai multe rânduri, atât eu, cât și soția. Polițiștii au fost amabili, au venit și au luat măsuri. Le-au dat însă o amendă de 200 de lei, în condițiile în care un bilet de intrare a fost aproape 190 de lei și sunt mii de participanți. Nu e normal ce se întâmplă. Aveam o întâlnire importantă astăzi în București, am amânat-o pentru că nu am mai putut ajunge, nu eram în stare să mai conduc. Înțeleg că se organizează astfel de festivaluri, dar de ce aici, în Mamaia, lângă blocuri în care locuiesc oameni? De ce nu se duc mai departe, pe plajă, în câmp?”, ne-a spus un locuitor din zonă.

Acesta a spus că a anunțat și Garda de Mediu, care va veni în seara aceasta să măsoare numărul de decibeli. Amenzile date de Garda de Mediu pot ajunge la 10.000 de lei.
Organizatorii au aviz pentru eveniment, dar în el se specifică faptul că trebuie respectat un anumit număr de decibeli. Concertele au loc în corturi, iar pânza lor nu constituie deloc un bun izolator fonic.
La Sunwaves sunt așteptați circa 8.000 de turiști străini. Organizatorii spun că este un festival unic în lume, prin faptul că se cântă fără oprire patru zile și patru nopți.

”Normal că este unic în lume, nicăieri, în altă țară, nu ai voie să faci un asemenea festival”, a spus un cititor al Constanța 100%.

Din line-up fac parte DJ români şi internaţionali, din ţări precum Germania sau Italia: Alex & Digby, Alexandra, Amir Javasoul, Apollonia, Arapu, Barac, Cally, Clovis, Daniel Maher, Gescu, Gettic Funk ( Piticu, Xandru, Funk E), Ion Ludwig, Lamache, Loco Dice, Marc Antona, Marco Carola, Mihigh, Neverdogs, Priku, Ricardo Villalobos, Sepp, Sonja Moonear, Sublee, The Martinez Brothers, Vincent Iulian.

După Sunwaves, de care sunt afectați locuitorii din Mamaia Nord, urmează Neversea (7 – 9 iulie 2017), care va avea loc în Faleză Nord. Și acest festival promite câteva nopți nedormite pentru constănțenii care locuiesc la blocurile din imediata vecinătate.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cursele dintre Aeroportul Kogălniceanu și Constanța, suspendate

Fri Apr 28 , 2017
Cursele dintre Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și municipiul Constanța au fost suspendate, la numai câteva zile după ce au fost inaugurate. ”Începând de astăzi, 28 aprilie 2017, se suspendă cu efect imediat cursele Direct Aeroport destinate transportului de pasagerilor care călătoresc la/de la aeroport, deoarece operatorul nu a prezentat licența […]
direct aeroport