„Locuințe” care încalcă legea în Mamaia. Autoritățile nu fac nimic

Multe din apartamentele nou construite sunt niște cutii de chibrituri care nu respectă legea. Potrivit Legii Locuinței nr. 114/1996, locuințele trebuie să aibă anumite spații minime. Foarte multe construcții ignoră însă aceste obligații.

Un dezvoltator imobiliar a scos, de pildă, la vânzare, în Mamaia, niște așa-zise locuințe care au o suprafață utilă totală de numai 22 de metri pătrați. De fapt, este vorba despre un dreptunghi cu lungimea de 7,6 metri și lățimea de numai 3 metri, în interiorul căruia e amplasat un grup sanitar de 1,5×2,6 metri. Fără bucătărie, loc de luat masa, spații de depozitare, așa cum prevede legea. Are totuși un mic balcon.

Prețul cerut pentru cei 22 mp este de 45.000 de euro la alb sau 50.000 de euro la cheie, așadar mult peste 2.000 de euro/mp. Despre loc de parcare nu se spune nimic, nu e inclus.

Legea Locuinței prevede că o garsonieră trebuie să fie compusă dintr-o cameră de zi de cel puțin 18 metri pătrați, un loc de luat masa de 2,50 mp, o bucătărie de 5 mp, o încăpere sanitară de 4,50 mp, spații de depozitare de 2 mp. Suprafața utilă totală trebuie să fie de cel puțin 37 mp, iar cea construită de 58 mp. Aveți mai jos un tabel cu cerințele minime.

Extras din Legea Locuinței n3. 114/1996

Întrebarea cea mai importantă este cum de asemenea construcții pot apărea. Ce fac autoritățile statului? Cum au obținut autorizație de construire? De ce Inspectoratul de Stat în Construcții nu se sesizează? Au fost ceva controale, în anii trecuți, desfășurate de Protecția Consumatorilor, dar n-am văzut rezultate palpabile.

Evident, întrebările de mai sus sunt retorice. Știm cu toții răspunsul.

Articole similare:

Dicționarul agenților imobiliari. Cum ne păcălesc din vorbe

Piața imobiliară din Constanța și Mamaia este defectă

Profeții falși din imobiliare. Acum 2 ani, anunțau că prețurile vor scădea cu cel puțin 20-25%. În realitate, au crescut

Câte terenuri și imobile s-au vândut în județul Constanța în luna februarie

Marian Mureșanu, Terra Development: Piața imobiliară va stagna, poate chiar va înregistra o mică scădere

Te-ai mutat la marginea orașului, într-un „cartier” fără trotuare, parcuri și școli. De ce să plătesc eu pentru greșeala ta?

România are cele mai aglomerate locuințe din toată Europa

Un loc de parcare în Constanța a ajuns să coste cât o mașină

Toate clădirile ce vor fi construite din 2021 trebuie să aibă consum energetic aproape zero

Mamaia se transformă într-un mare proiect rezidenţial: peste 3.000 de apartamente noi vor fi livrate în 2021

Zen Residence
energia residence2 thoughts on “„Locuințe” care încalcă legea în Mamaia. Autoritățile nu fac nimic

  1. Dar. Ati vazut. Cine. Face. Blocurile. Crema interlopilor din c. Ta. Cum dracu sai controleze cineva asa au loat toate plajele din. Mamaia . Coruptie la nivel. Inalt. Cum romanica e prea corupta. Nu face nimeni nimica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO COMPLETARE Navă scufundată în Marea Neagră, cel puțin doi morți, 10 marinari salvați de GSP Falcon

Thu Mar 11 , 2021
O navă s-a scufundat la aproximativ 100 de kilometri de litoralul românesc, cel puțin 2 marinari au murit, 10 au fost salvați. Nava VOLGO BALT 179 plecase de la Rostov-pe-Don pe 6 martie şi trebuia să ajungă în seara asta la Constanţa, potrivit datelor de pe marinetraffic.com.. Marinarii au sărit în […]