Love story sau interes politic? Valentin Vrabie, liberal cu acte în regulă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Valentin Vrabie PNL
Valentin Vrabie alături de Bogdan Huțucă, în timpul conferinței de presă în care a fost prezentat ca membru PNL (foto: 6 mai 2019, Cristian Hagi)

Valentin Vrabie, primarul care a câștigat Medgidia cu sloganul „Oamenii vorbesc, partidele să tacă”, este, de astăzi, liberal cu acte în regulă.

Edilul, care la începuturile carierei a fost membru PSD, pentru ca, recent, să fie vicepreședinte ALDE la nivel național timp de circa șase luni, a spus, într-o conferință de presă, că a ales PNL pentru că așa poate face opoziție la PSD.

I-am întrebat și pe el, și pe președintele PNL Constanța, cine a făcut primul pas în această „pețire” politică. Răspunsul a fost: niciunul. Cei doi au fost aduși la aceeași masă de primarul PNL din 23 August, Mugurel Mitrana.

De remarcat un lucru: toți primarii au votat pentru ca Vrabie să intre în PNL. Asta în ciuda faptului că, în campania locală din 2016, PNL l-a făcut albie de porci pe Valentin Vrabie, într-un ziar de campanie. Huțucă a spus că nu el a condus partidul atunci, Vasile Delicoti, prim-vicepreședinte PNL și primar, s-a spălat pe mâini, spunând că el nu a apelat la o astfel de campanie.

Valentin Vrabie PNL
Bogdan Huțucă se uită la Valentin Vrabie, în timpul conferinței de presă susținută la sediul PNL, în data de 6 mai 2019

„Din punctul nostru de vedere, primarul de la Medgidia a demonstrat că face administrație publică, prin promovarea proiectelor la nivelul administrației locale, indiferent că vorbim despre cultură, infrastructură, sport sau asistență socială. PNL are patru consilieri locali la Medgidia, insuficienți pentru a ne impune punctele de vedere.în Consiliul Local, în interesul cetăţenilor din Medgidia. Cercetarea sociologică pe care am făcut-o la Medgidia ne-a arătat ca nici anul viitor nu am fi reușit să obținem mai mulți consilieri. Din acest motiv, în interesul cetățenilor din Medgidia, intrarea primarului Vrabie în PNL, generează avantaje reciproce. De la proiecte, viziuni în interesul cetățenilor şi până la consolidarea organizației PNL a localității Medgidia. Vrabie va prelua organizația de la Medgidia și devine astfel președinte interimar. Intenția noastră este să cream o echipa între primăria Medgidia și organizația PNL Constanța pentru locuitorii din Medgidia”, a declarat Bogdan Huțucă.

Valentin Vrabie a spus că nu s-a negociat și eventuala sa susținere pentru postul de președinte al Consiliului Județean Constanța.

valentin vrabie pnl
Bogdan Huțucă se uită în tavan, în timpul conferinței de presă susținută la sediul PNL, alături de Valentin Vrabie, în data de 6 mai 2019

„Pretenția mea în negocierea cu PNL a fost ca aleșii locali ai PNL să nu mai voteze alături de PSD în consiliul local Medgidia. Discuțiile sunt de trei ani de zile cu PNL, atunci s-au blocat. Acum s-au reluat și s-au finalizat cu bine”, a spus Vrabie, care a precizat că acum are majoritatea în consiliul local.

Vrabie nu a pierdut ocazia să puncteze realizările sale ca primar în Peștera, dar și în Medgidia, pe care a câștigat-o în fața unui primar liberal, Marian Iordache.

„Toți primarii din județ avem aceeași problema, toți primarii de opoziție şi nu numai. Singur nu aveam nicio șansă să mă lupt cu PSD și cu președintele lui de la Constanța. Este un obiectiv pentru care mă voi bate în continuare, dar acum am și sprijinul PNL. Am fost primar în comuna Peștera două mandate. Am luat-o de la 0 acolo și cred că am reușit să reduc abandonul școlar, șomajul, au rămas doar câteva cazuri de asistați sociali, etc. În 2016 am candidat la Medgidia, ca independent, pot să descriu că și acolo am găsit interese transpartinice, intense care au adus orașul în pragul falimentului. După trei ani de zile, pot să spun nu am mai făcut datorii suplimentare, am plătit la zi creditele, avem viață sportivă și culturală. Și pe latura economică am reușit să aducem investiții private. Pentru a-mi continua aceste proiecte am ales să întru în PNL, după trei ani ca independent.” (n.r. timp de șase luni în această perioadă a fost în conducerea ALDE)

Valentin Vrabie a precizat că toamna anului 2020 îl va prinde cu siguranță în PNL.

Ce cred eu că stă în spatele acestei mișcări? Liberalii nu și-au revenit încă după șocul din 2016, când au pierdut alegerile în județ (deci și conducerea Consiliului Județean) la numai 106 voturi. O lovitură pe care nu o pot uita și prin care nu mai vor să treacă. Valentin Vrabie, la PNL, controlează consiliul local și își poate pune în aplicare proiectele.

P.S. Nu știu de ce, dar întâmplarea de astăzi îmi aduce aminte de un citat celebru al lui Octavian Paler:

„Politica nu are principii. Are doar interese”

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.