Lucian, tânărul înghițit de mare acum trei săptămâni, plâns de mamă, căutat de pompieri

Pe 9 august, seara, Lucian era în Costinești. A intrat în Marea Neagră și nu a mai ieșit. De atunci e căutat aproape zilnic de scafandri, iar mama se roagă pentru a fi găsit.

Căutările au fost reluate și azi, 31 august.

„Scafandrii ISU Dobrogea se deplasează la Costinești, pentru reluarea căutărilor tânărului disparut in mare, in data de 9 august. Intervin 10 subofițeri si un ofițer, cu patru autospeciale ale scafandrilor si ambarcațiunea RHIB ((rigid-hulled inflatable boat) de la Eforie.”, a anunțat Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Lucian a intrat în apă cu Aurel, care nu știa să înoate, Litoralul era sub o avertizare de furtună extremă, cei doi nu au ținut cont de nimic. Valuri de aproape doi metri îi acopereau pe tinerii în vârstă de 21 de ani.

Aurel reușește cu greu să iasă la suprafață după ce a fost lovit de un val. Distracția a continuat până în momentul în care pe Aurel a fost dus de curenți sub valurile puternice. Lucian a încercat să-l salveze, dar nu a reușit să ajungă la el.

Pe nouă august la ora 20.49, un turist cerea ajutorul echipelor de la ISU printr-un apel la 112. Abia două zile mai târziu, când furtuna s-a domolit, a fost găsit trupul lui Aurel. Pe Lucian, echipele de intervenție îl caută și astăzi, inclusiv în dreptul plajelor de la Olimp.

Mama lui Lucian este încă în stare de șoc. Așteaptă la Huși orice veste din partea autorităților.

Cei doi tineri erau prieteni foarte buni. Au făcut liceul împreună, erau studenți la Iași, iar în fiecare vară lucrau la Costinești la o terasă. Vara aceasta li se alăturase și sora lui Lucian.

„Angajații plângeau, nu știau cum să îmi spună. Nu îmi venea să cred. A doua zi i-am spus mamei, ea a venit la noi să ne aducă mâncare și haine. Mi-am dat și eu demisia și am mers acasă. Aveau o relație strânsă de prietenie, de asta nici nu a renunțat Lucian să îl caute. S-au băgat amândoi, dar i s-a făcut rău lui Aurel și l-au luat valurile”, a spus Gabriela, sora tânărului dispărut, pentru Pro TV.

„Am insistat căutările, să nu se oprească. L-au căutat și scafandrii și elicopterul. Se înțelegeau foarte bine. Doi copii foarte muncitori. Fiul făcea și parașutism în Iași. Amândoi au fost copii fără anturaje urâte, nu aveau vicii, copii exemplu”, a declarat și Daniela Arion, mama dispărutului.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Florile au rezistat o lună, banii s-au dus

mie aug. 31 , 2022
Consilierul municipal Cătălin Iacob a atras atenția asupra unui fenomen care are loc în municipiul Constanța. Acesta a remarcat, ca mulți locuitori ai orașului, desigur, că la începutul verii era o avalanșă de fotografii cu crăițe, petunii și verbine multicolore pe pagina Primăriei Constanța. Problema este acestea au rezistat maxim […]

V-ar putea interesa și: