Lucrări de cadastru și înscriere funciară de peste 6 milioane lei în Constanța

ocpi constanța
Sediul OCPI Constanța

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 38 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 45 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Constanța în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2021, este de 6.062.000 lei.

Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale  Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Constanța

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Constanța, conform listei de la finalul articolului.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Constanța. trebuie să găsească prestatori până la data de 19.11.2021. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 70 UAT-uri din județul Constanța, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 2 comune (Gârliciu și Ghindărești),  iar în alte 31 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web  a ANCPI, www.ancpi.ro.

Listă UAT care au încheiat contracte de finanțare PNCCF.

1ADAMCLISI
2ALBESTI
3ALIMAN
4BANEASA
5BARAGANU
6CERNAVODA
7CHIRNOGENI
8CIOBANU
9COMANA
10CORBU
11COSTINESTI
12CRUCEA
13DOBROMIR
14DUMBRAVENI
15EFORIE
16FANTANELE
17GRADINA
18HARSOVA
19ION CORVIN
20LIMANU
21LIPNITA
22MANGALIA
23MEDGIDIA
24MERENI
25MURFATLAR
26NAVODARI
27NEGRU VODA
28OLTINA
29OVIDIU
30PANTELIMON
31PECINEAGA
32POARTA ALBA
33RASOVA
34SARAIU
35SEIMENI
36TARGUSOR
37TECHIRGHIOL
38TOTRTOMAN

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliția Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de poliție

vin sept. 24 , 2021
Poliția Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual, prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs. Sunt scoase la concurs, prin încadrare directă, 645 de posturi de ofițeri de poliție, […]
politist

V-ar putea interesa și: