Lucrări de modernizare în Eforie Nord, în ciuda coronavirusului

În ciuda coronavirusului, în Eforie Nord au loc lucrări de modernizare, de care vor beneficia atât locuitorii, cât și turiștii. Se anunță deja că în România ca începe, cel târziu în ianuarie, campania de vaccinare anti Covid-19, astfel încât sunt toate premizele să avem un sezon turistic normal. Autoritățile din Eforie nu stau cu mâinile-n sân, dimpotrivă.

Ieri, 25 noiembrie, o echipă a Constanța 100% a vizitat localitatea pentru a vedea cum au progresat lucrările în ultima perioadă. Puteți vedea, în imaginile de mai jos, că s-a lucrat și se lucrează cu spor.

Primăria Eforie derulează proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de utilitate publică pentru valorificarea atracţiilor turistice în oraşul Eforie”, cu o valoare de 21,96 de milioane de lei, din care 85% provin din fonduri europene, 13% de la bugetul de stat şi 2% din bugetul primăriei. Investiţia vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilităţile din corpul drumului, iluminat public şi dotări în zonă bulevardului Tudor Vladimirescu şi stradă Mării – Eforie Nord în scopul accesibilizării principalelor obiective turistice naturale.

Primăria a accesat și un proiect de reconversie a terenurilor degradate în folosul cetățenilor din Eforie. Este vorba despre 5 zone de gradate care erau lăsate în paragină și care sunt transformate în parcuri de recreere. Două dintre ele sunt amplasate în Eforie Nord, pe strada Republicii – este cel mai mare parc, are circa 1,8 hectare – și pe Strada Traian în zona ANL-urilor.

Primăria Eforie are în momentul de față în derulare patru proiecte cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 18,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 2.000 de euro pe cap de locuitor. Primarul Robert Șerban spune că lucrurile nu se vor opri aici.

Declarații pe larg despre proiecte puteți urmări în emisiunea de mai jos, realizată de Constanța 100% în luna septembrie a acestui an.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.