Lucrătorii din salubritate, în prima linie de luptă împotriva coronavirusului

Compania Polaris M Holding a mulțumit public personalului de la salubrizare care se expune zilnic pericolului de a se îmbolnăvi cu COVID-19.

„Mulțumim tuturor celor care, în această perioadă grea, au grija de sănătatea noastră! În primul rând mulțumim PERSONALULUI MEDICAL, casierilor, curierilor, polițiștilor, voluntarilor și personalului din domeniul curățeniei, printre care si lucrătorilor de salubrizare. Printre eroii menționați mai sus se afla și lucrătorii de la salubrizare.”, se arată într-un mesaj al Polaris, postat pe pagina sa de Facebook.

Lucrătorii de la salubrizare sunt cei mai puțin remarcați si printre cei mai expuși la virusul COVID – 19, deși se află și ei în prima linie în lupta împotriva acestui virus.

Activitatea de salubrizare este în plină desfășurare, mai ales în aceasta perioada în care curățenia și dezinfecția sunt esențiale pentru a combate COVID -19. Echipați cu mănuși, combinezoane și măști de protecție, operatorii colectează gunoiul și dezinfectează spatiile publice zi si noapte, 24 de ore din 24, cu expunere permanenta la acest virus.

Aceștia lucrează nonstop, indiferent de sărbătoare, de temperaturi ridicate, de ploaie, de ninsoare, sau de… pandemie. Dacă ei se opresc, chiar și pentru o perioada scurta de timp, mediul în care trăim ar fi poluat cu deșeuri și, în primul rand, ar fi mai puțin sănătos. Dacă nu se ridica gunoiul o perioada scurta de timp, orașele se transforma cu ușurința în focare de infecții. Din cauza condițiilor în care lucrează, sunt expuși infecțiilor. Majoritatea persoanelor nu-și leagă sacii de gunoi ermetic, astfel operatorul ia contact direct cu deșeurile aruncate de noi: gunoi menajer, măști de protecție, mănuși, chiar și deșeuri medicale etc. Colectarea manuala a gunoiului aruncat la întâmplare pe spatii verzi, pe trotuare etc., duce la o expunere suplimentara.

„În aceasta perioada, în care suntem atât de greu încercați de acest virus, cuvintele care ar trebui sa ne definească comportamentul sunt: SOLIDARITATE, EMPATIE, AFECȚIUNE. Și în primul rând le MULȚUMIM pentru ca, deși nu sunt doctori, au grija de noi să nu ajungem la doctor”, se încheie mesajul companiei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ludovic Orban: Se vor da în continuare amenzi. Decizia Curții Constituționale este anticonstituțională

joi mai 7 , 2020
Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că se vor da în continuare amenzi pentru cei care nu respectă ordonanțele militată și că decizia Curții Constituționale a României referitoare la amenzi este „anticonstituţională, împotriva ordinii de drept”, fiind chiar un îndemn la anarhie. Ludovic Orban a declarat, joi, la Craiova, că […]
Ludovic Orban, președintele PNL

V-ar putea interesa și: